ریز نمرات تحصیلی چیست؟

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. مدارک لازم پذیرش
  4. chevron_right
  5. ریز نمرات تحصیلی چیست؟

ریز نمرات تحصیلی چیست؟

 

یکی از مدارکی که در زمینه دریافت پذیرش از دانشگاه نقش بسیار مهمی ایفا می کند ریز نمرات و سوابق تحصیلی شما می باشد. اکثر دانشگاههای معتبر سوابق تحصیلی متقاضی را به دقت مورد بررسی قرار داده و آنرا بطور مستقیم در اعلام نظر خود مبنی بر پذیرش دانشجو تاثیر می دهند.

چنانچه متقاضی قصد ورود به دانشگاه در هر مقطعی را داشته باشد می بایست لیست کاملی از کلیه دروس گذرانده و نمرات آنها را برای دفتر پذیرش و ثبت نام دانشگاه ارسال نماید. (به عنوان مثال کلیه نمرات دروس ۴ ساله دبیرستان برای دوره لیسانس و یا کلیه نمرات و واحدهای گذرانده شده در دوره لیسانس برای پذیرش فوق لیسانس و … )

بی شک سطح نمرات  و یا معدل تائیر بسزائی در وضعیت متقاضی خواهد داشت. علاوه بر موارد یاد شده, ارائه اصل مدرک ترجمه موجود نیر ضروری است. به این مفهوم که  متقاضی می بایستی ترجمه رسمی اصل مدرک تحصیلی خود را ارائه نماید.

در اینجا تذکر یک نکته ضروری به نظر می رسد: گاهی اوقات برخی از متقاضیان تحصیلات دانشگاهی علیرغم داشتن مدرکی, قصد شروع مجدد رشته دیگری را دارند. به عنوان مثال فردی که دارای لیسانس ریاضی است قصددارد تا رشته روانشناسی را از نو و مجددا برای دوره لیسانس آغاز نماید در اینصورت بدیهی است که مدارک مورد نیاز این متقاضی نمرات دبیرستان و دیپلم و پیش دانشگاهی خواهد بود نه ریز نمرات دوره لیسانس.

 

در بعضی از كشورها مانند مالزی داشتن مدرك پیش دانشگاهی و معدل دروس اختصاصی بالای ۱۲ الزامی است و همین طور در اكثر كشورهاه داشتن معدل ۷۰% یا ۱۴ جهت پذیرش فوق لیسانس الزامی است.

 

ریزنمرات تایید شده قابل ترجمه رسمی بوده و می توان آن را همراه سایر مدارک به دانشگاه ها ارسال کرد.

دانشجویانی که به تازگی فارغ التحصیل شده اند توجه کنند که ترجمه ریزنمرات آنها توسط دادگستری و وزارت امور خارجه تایید نخواهد شد مگر آنکه دانشنامه اصلی خود را گرفته باشند . دقت کنید که بعد از فارغ التحصیلی حداقل سه ماه( در بهترین شرایط ) طول خواهد کشید تا دانشنامه شما آماده شود . لذا اگر قصد دارید ریز نمرات خود را برای درخواست پذیرش بفرستید در این سه ماه نمی توانید این کار را انجام دهید . البته قابل ذکر است که دانشجویانی که هنوز فارغ التحصیل نشده اند برای گرفتن ریز نمرات به امور دانشجویی مراجعه می کنند و برای تاییدات دادگستری و وزارت خارجه با این مشکل روبرو نیستند.

بنابراین اگر فکر می کنید زمان درخواست پذیرش در این دوره سه ماه قرار دارد ، اکیدا توصیه می شود که ” تقاضای فارغ التحصیلی ندهید

 

 

 

تاییدیه های قبل از ترجمه مدارک تحصیلی:

 

۱- ترجمه مدارك و ریز نمرات و گواهی های مقاطع متوسطه:

* ترجمه كلیه مدارك مقطع متوسطه با مهر و امضا مدیر آموزشگاه مربوطه قابل تایید است.

* ترجمه گواهی پایان مقطع متوسطه (سوم) علاوه بر مهر و امضا مدیر آموزشگاه باید با تایید آموزش و پرورش منطقه مربوطه برسد.

 

۲- ترجمه گواهی ها و ریز نمرات مقطع پیش دانشگاهی:

* كلیه گواهیها و ریز نمرات مقطع پیش دانشگاهی باید به تایید آموزشگاه و آموزش و پرورش منطقه مروبطه برسد.

 

۳- ترجمه مدارك آموزشی دوره كاردانی:

* كلیه مدارك آموزشی در مقطع كاردانی با تایید آموزش و پرورش قابل تایید است.

 

۴- ترجمه مدارك و ریز نمرات و گواهی های صادره از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری:

* ترجمه دانشنامه مقطع كارشناسی، كارشناسی ارشد و دكترا و ریز نمرات فارغ‌التحصیلان ممهور به مهر معرفی شده وزارت علوم و تحقیقات و فناوری با امضاهای معرفی شده و مهر قابل قبول آن سازمان (واقع در شهرك غرب، میدان صنعت، خیابان هرمزان، نبش پیروزان جنوبی، جنب دبیرستان ابوریحان، ساختمان وزارت علوم، اراده فارغ التحصیلان) قابل تایید است.

 

۵- ترجمه مدارك و ریز نمرات و گواهی های صادره از دانشگاه پیام نور:

* ترجمه دانشنامه مقطع كارشناسی، كارشناسی ارشد و دكترا و ریز نمرات فارغ‌التحصیلان دانشگاه پیام نور ممهور به مهرمعرفی شده وزارت علوم و تحقیقات و فناوری با امضاهای معرفی شده و مهر قابل قبول آن سازمان (واقع در ابتدای جاده لشكرگ، روبروی جاده اوزگل، خیابان نخل، ساختمان داشگاه پیام نور، اداره خدمات آموزشی) قابل تایید است.

 

۶- ترجمه مدارك و ریز نمرات و گواهی های صادره از وزارت بهداشت:

* ترجمه دانشنامه مقطع كارشناسی، كارشناسی ارشد و دكترا و ریز نمرات فارغ‌التحصیلان، مدارك پزشكی، دندان پزشكی، پیرا پزشكی، پرستاری، مامائی و زیرشاخه های آن ممهور به مهر برجسته وزارت بهداشت و درمان با امضاهای معرفی شده آن سازمان (واقع در شهرك غرب، پشت برج میلاد نور، خیابان سیمای ایران، وزارت بهداشت و درمان، اداره فارغ التحصیلان) قابل تایید است.

 

۷- ترجمه مدارك و ریز نمرات و گواهی های صادره از دانشگاه آزاد اسلامی:

* ترجمه دانشنامه مقطع كارشناسی، كارشناسی ارشد و دكترا و ریز نمرات فارغ‌التحصیلان صادره از دانشگاه آزاد در سراسر ایران باید به تایید سازمان مركزی (واقع در خیابان پاسداران، نیستان نهم، سازمان مركزی دانشگاه آزاد اسلامی، اداره فارغ التحصیلی) با مهر و امضاهای معرفی شده آن سازمان قابل تایید است.

 

۸- ترجمه كارت دانشجویی:

* ترجمه كارت دانشجویی كلیه دانشگاهها اعم از دولتی و غیر دولتی، قابل تایید نیست.

 

۹- ترجمه مدارك و ریز نمرات و گواهی های صادره از دانشگاه های غیر انتفاعی:

* ترجمه كلیه مدارك صادره از طرف این موسسات در صورتی كه زیر نظر وزارت علوم و تحقیقات و فناوری باشند، با مهر و امضاهای مجاز، قابل تایید هستند.

 

۱۰- ترجمه مدارك و دانشنامه‌های معادل سازمان امور استخدامی كشور:

* ترجمه كلیه دانشنامه‌های معادل سازمان امور استخدامی، ممهور به مهر وزارت علوم، قابل تایید است.

 

۱۱- ترجمه ارزشنامه‌های تحصیلی:

* ترجمه ارزشنامه های تحصیلی (ارزشیابی مدارك تحصیلی فارغ التحصیلان خارج از كشور توسط وزارت علوم یا بهداشت)، با مهر “بلامانع بودن ترجمه” توسط وزارتخانه مربوطه، قابل تایید است.

* در صورتی كه ارزشنامه تحصیلی بدون مهر “بلامانع بودن ترجمه” باشد، صاحب سند می تواند اصل سند صادر شده در خارج از كشور را به تایید وزارت امور خارجه برساند. در این صورت مترجم رسمی می‌تواند آن را به فارسی برگردان كند و پس از آن به زبان مورد نیاز خود ترجمه شود.

 

۱۲- ترجمه سر فصل دروس:

* ترجمه سرفصل دروس با مهر شورای عالی برنامه‌ریزی و وزارت علوم، قابل تایید است.

 

۱۳- ترجمه كارنامه سازمان سنجش آموزش مربوط به كنكور سراسری:

* ترجمه كارنامه (ریز نمرات كنكور سراسری یا آزمایشی) قابل تایید نمی‌باشد.

 

۱۴- ترجمه تعیین رتبه قبولی در دانشگاههای دولتی:

* ترجمه گواهی قبولی در كنكور سراسری در سربرگ سازمان سنجش و با مهر سازمان سنجش اداره كل امور دانشجویان داخل و وزارت علوم، قابل تایید است

 

 

 

 

نحوه دریافت مدارک تحصیلی از دانشگاه ها :

 

مدارک دانشگاهی بطور کلی شامل ریزنمرات و دانشنامه می باشد که مراحل خاصی بسته به نوع دانشگاه و نوع مدرک برای آزادسازی آن باید طی شود به عنوان نمونه آزاد سازی مدارک دانشگاه های دولتی با آزاد و یا علوم پزشکی با هم متفاوت هست .

 

گواهی پایان دوره تحصیلی ( دانشنامه ) :

جهت ادامه تحصیل در مقاطع عالی اعم از Master و Phd نیاز به ارائه دانشنامه رسمی فارغ التحصیلی می باشد که بسته به شرایط دانشگاه زمان دریافت آن پس از فارغ التحصیلی متفاوت می باشد اما در صورت اشتغال به تحصیل برای Apply به علت در دست نداشتن دانشنامه ، می توان با آخرین ریزنمرات تحصیلی رسمی قابل ترجمه اقدام کرد و هنگام ثبت نام مدرک دانشنامه را ارائه نمود .

بطور کلی در هنگام فارغ التحصیلی دو نوع دانشنامه دریافت می شود :

 

 

گواهی موقت پایان دوره

دانشنامه اصلی پایان دوره

 

نکته مهم ( ویژه آقایان ) :

طبق نامه جدید نظام وظیفه ، حتی با گواهی اشتغال به تحصیل که شماره نامه معافیت در آن ذکر شده باشد ، می توان دانشنامه و ریزنمرات رسمی را ( بعد از امور مربوط به آموزش رایگان ) تحویل گرفت .

 

برای دریافت دانشنامه باید شرایط زیر را داشته باشید :

۱- کلیه دروس مربوطه گذارنده شده و فارغ التحصیل بحساب آیید .

۲- وضعیت نظام وظیفه مشخص شده باشد ( معافیت پزشکی ، معافیت تحصیلی و … نیز قابل قبول خواهد بود ) .

۳- تعهد خدمت برابر سنوات تحصیلی برای منطقه یک و دو برابر سنوات تحصیلی برای مناطق دو و سه انجام شده باشد و یا هزینه تحصیل رایگان برای دانشجویان دانشگاه های سراسری پرداخت شده باشد و نیز هزینه تحصیل رایگان مقطع پایین تر نیز پرداخت شده باشد .

۴- کلیه وام‌ها و بدهی‌ها به دانشگاه تسویه شده باشد .

 

توجه :

لازم به ذکر است که در برخی دانشگاه‌ها آماده سازی دانشنامه زمان بر بوده و ممکن هست چندین ماه ( ۳ الی ۶ ماه ) به طول بیانجامد . در این  صورت با دریافت گواهی موقت پایان تحصیلات می توانید از آن بجای دانشنامه استفاده کنید . گواهی مذکور دارای یرخی مهر و امضای دانشگاه بوده و قابل ترجمه غیررسمی می‌باشد .

 

 

ریز نمرات دانشگاهی  :

شما برای گرفتن پذیرش به ریز نمرات ترجمه شده‌ی خود نیاز دارید . برخی از دانشگاه‌ها مانند شریف ، تهران ، امیرکبیر و … ریز نمرات ترجمه شده‌ی شما را در پاکت به صورت مهر و موم شده به شما تحویل می‌دهند یا برای دانشگاه مقصد می فرستند . ولی برخی دیگر تا قبل از تسویه حساب مالی ریز نمرات را به شما تحویل نمی دهند . فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد نیازی به تسویه حساب مالی ندارند اما قبل از مراجعه به دارالترجمه باید ریزنمرات خود را به تایید سازمان مرکزی دانشگاه آزاد برسانند .

برای دریافت ریزنمرات تحصیلی پرداخت هزینه آموزش رایگان کافیست . تمامی دانشگاه های تحت نظارت وزارت علوم ملزم به تحویل ریزنمرات تایید شده پس از دریافت هزینه آموزش رایگان هستند . بدیهی است که ریزنمرات شامل دروسی خواهد بود که تاکنون گذرانیده اید . ریزنمرات تایید شده قابل ترجمه رسمی بوده و می توان آن را همراه سایر مدارک به دانشگاه ها ارسال کرد .

 

 

توجه :

دانشجویانی که به تازگی فارغ التحصیل شده اند توجه کنند که ترجمه ریزنمرات آنها توسط دادگستری و وزارت امور خارجه تایید نخواهد شد مگر آنکه دانشنامه اصلی خود را گرفته باشند . دقت کنید که بعد از فارغ التحصیلی حداقل سه ماه( در بهترین شرایط ) طول خواهد کشید تا دانشنامه شما آماده شود . لذا اگر قصد دارید ریز نمرات خود را برای درخواست پذیرش بفرستید در این سه ماه نمی توانید این کار را انجام دهید . البته قابل ذکر است که دانشجویانی که هنوز فارغ التحصیل نشده اند برای گرفتن ریز نمرات به امور دانشجویی مراجعه می کنند و برای تاییدات دادگستری و وزارت خارجه با این مشکل روبرو نیستند . بنابراین اگر فکر می کنید زمان درخواست پذیرش در این دوره سه ماه قرار دارد ، اکیدا توصیه می شود که ” تقاضای فارغ التحصیلی ندهید ” .

 

روند دریافت ریزنمرات تحصیلی از دانشگاه های دولتی :

دریافت ریز نمرات تایید شده ( رسمی قابل ترجمه ) در صورت انجام ندادن یا لغو نکردن تعهد آموزش رایگان ممکن نیست و این ارتباطی به وضعیت نظام وظیفه ( با فرض نداشتن غیبت ) ندارد . تحویل ریزنمرات تاییدشده به دانشجویان و دانش آموختگان ( پسر غیرغایب ) ، پس از پرداخت شهریه تحصیلی مربوط به آموزش رایگان بلامانع است .

 

جهت دریافت اصل بخشنامه وزارت علوم ۸۱/۱۰/۱۶ به این مراجعه نمایید .

کسانی که مشمول خدمت سربازی هستند یا به اصطلاح فارغ  التحصیل شده اند و تسویه حساب خود را انجام داده اند هم می توانند ریزنمرات تایید شده بگیرند.به اینصورت که دانشگاه نامه ابطال معافیت تحصیلی را به شما می دهد و شما نامه را به سازمان وظیفه عمومی برده و خود را معرفی می کنید.مسئول نام شما را وارد سیستم می کند و نامه ابطال معافیت را به شما برمی گرداند.پس از معرفی،دانشگاه موظف است ریزنمرات تایید شده (بدون قید کلمه فارغ التحصیلی در ریزنمرات) به شما بدهد (البته باید تعهد خدمت خود را بخرید).با داشتن همان نامه ابطال معافیت تحصیلی (که نشان می دهد شما در فرجه یکساله تا ارسال دفترچه وظیفه هستید و غیبت ندارید) می توانید ریزنمرات خود را در وزارت علوم تایید کنید.توجه کنید که دانشگاه ها نامه ابطال معافیت تحصیلی را فقط یکبار صادر می کنند،پس در نگهداری اصل نامه کوشا باشید. افرادی که دفترچه خدمت خود را پست کرده اند و کارت سبز دارند می توانند ریزنمرات خود را تحویل بگیرند با این تفاوت که در ریزنمراتشان کلمه فارغ التحصیلی نیز قید می شود. پس از دریافت ریز نمرات باید به سایت سامانه خدمات آموزشی سازمان امور دانشجویان وزارت علوم به آدرس http://mad.msrt.gov.ir/EDUS/Default.Aspx مراجعه نمایید و درخواست تایید مدارك داده و پس از انجام مراحل درخواست و واریز ۷۰۰۰۰ تومان (و در آینده احتمالا بیشتر) به حساب آن سازمان مدارك خود را در زمان مقرر به نزدیكترین دفتر پستی برای تایید تحویل دهید.

. لازم بذکر است که جهت تایید مدرک کاردانی اخذ شده از آموزشکده های فنی و حرفه ای ابتدا می بایست به دانشگاه فنی و حرفه ای واقع در تهران-اتوبان شهید بابائی، لویزان، خیابان شهید شعبانلو، میدان شهید احمد ازگلی (تلفن ۰۲۱ – ۲۲۱۹۷۵۵۰-۱) مراجعه کرده و پس از تایید مدارک در این مرکز جهت تایید نهایی به ساختمان وزارت علوم طبقه ۴ مراجعه کنید . سپس باید به دارالترجمه مراجعه نمایید که حدود یک هفته زمان نیاز دارد . سایر کارها توسط آنها انجام می شود . در نهایت باید ریز نمرات خود را به دانشگاه برگردانید تا در داخل پاکت مخصوص دانشگاه قرار گرفته و مهر و موم شود . این کار برای دانشگاه‌های کانادا ضروری است . بعضی از دانشگاه‌ها اگر ریز نمرات شما را در داخل پاکت دانشگاه دریافت ننمایند ، حتی مدارک شما را بررسی نیز نمی‌کنند .

 

 

روند دریافت ریز نمرات تحصیلی از دانشگاه پیام نور :

برای دریافت ریزنمرات از دانشگاه پیام نور اگر دانشنامه داشته باشین که مشکلی نیست . اگر دانشنامه نداشته باشین و مدرک موقت را داشته باشین همان مدرک موقت با ریزنمرات و گواهی عدم بدهی را باید ببرین دانشگاه پیام نور مرکزی تا اونجا امضا کنند و بعد ببرین وزارت علوم و بعد هم دارالترجمه … . در مدرک موقت چیزی مبنی بر قابل ترجمه نبودن قید نشده است ، اگه فارغ التحصیل شده اید و هنوز مدرک موقت آماده نشده است  نامه ای دریافت خواهید کرد که همانند مدرک موقت می باشد و تمام مطالب مدرک موقت مثل اسم و معدل و سال فارغ التحصیلی و … را برخوردار می باشد ، از آن می توان به جای مدرک موقت استفاده کرد و قابل ترجمه شدن هم نیز است . اگر هم که هنوز دانشجو باشین به جای مدرک موقت باید گواهی اشتغال به تحصیل را ببرین برای ترجمه و ادامه مراحل … و یه مطلب دیگری نیز هست که در دانشگاه پیام نور هر موقع که خواستین امکان دریافت ریزنمرات وجود دارد و محدودیتی نیز ندارد حتی از سال جاری این امکان برای خود دانشجو ها فراهم شده است که خودشان می توانند ریزنمرات و کارنامه کلی را از سایت دریافت و فایل مرتبط را پرینت بگیرند و برای مراحل دیگر اعم ار مهر و امضا اقدام نمایند .

 

 

روند دریافت ریزنمرات تحصیلی از دانشگاه آزاد :

برای دریافت ریزنمرات در دانشگاه آزاد باید ابتدا به اداره فارغ التحصیلان واحدی که در آن تحصیل کردیده‌اید مراجعه کرده و مبلغ ۵۵۰۰ تومان به حساب سازمان مرکزی واریز نمایید . پس از صدور ریزنمرات توسط دانشگاه ، این ریزنمرات باید توسط سازمان مرکزی تایید شود . برخی از واحدهای دانشگاهی مستقیماً ریزنمرات را برای سازمان مرکزی ارسال می‌کنند و برخی دیگر از واحدها ریزنمرات را در اختیار شما قرار می‌دهند تا خود مستقیماً به سازمان مرکزی مراجعه نمایید . سازمان مرکزی دانشگاه آزاد در خیابان پاسداران ، گلستان هشتم ( کمی بالاتر از ، روبروی پمپ بنزین و در تقاطع آن با ابراهیم نژاد ) قرار دارد . در سازمان مرکزی به طور معمول ریزنمرات شما طی سه یا چهار ساعت تایید می‌شود . اما لازم به یادآوری است مدت زمان لازم برای صدور ریزنمرات شما در واحدهای دانشگاهی مختلف متفاوت است و از یک ساعت تا چند هفته متغیر می‌باشد. اگر دانشنامه و ریز نمرات را داشته باشید ، حدود نیم ساعت تا ۴۵ دقیقه زمان می برد تا دانشنامه شما به مهر برجسته و امضای آقای صامت برسد و ریز نمرات هم امضا شود البته برای مدارک جدیدی که هولوگرام دارند گفته می شود این تایید مورد نیاز نیست .

 

چنانچه برای تایید ریزنمرات به سازمان مرکزی مراجعه می‌کنید بهتر است در همان زمان دانشنامه خود را نیز برای تایید به سازمان مرکزی ارائه نمایید ، یک روز پس از تحویل دانشنامه به سازمان مرکزی ، دانشنامه شما برای ترجمه تایید خواهد شد و شما برای دریافت دانشنامه خود باید مجدداً به سازمان مرکزی مراجعه نمایید . پس از تایید مدراک شما توسط سازمان مرکزی ، شما می‌توانید به دارالترجمه مراجعه کنید . برخی از دانشگاه هایی که شما مدارک خود را برای آنها ارسال می‌کنید تنها ریزنمراتی را که به صورت رسمی از طرف دانشگاه محل تحصیل شما ارسال شده‌ا‌ند قبول می‌کنند . بر خلاف دانشجویان دانشگاه های دولتی که می‌توانند از دانشگاه خود پاکت آرم‌دار دریافت کرده و ریزنمرات را شخصاً به همراه سایر مدارک لازم پست کنند ، فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد چنانچه بخواهند ریزنمرات خود را به صورت رسمی و Sealed شده برای دانشگاه مقصد ارسال کنند باید منحصراً به معاونت بین الملل دانشگاه آزاد مراجعه نمایند . ساعت کاری ۹ تا ۱۴ میباشد.

 

مسوول مربوطه ( آقای طباطبایی ) ریزنمرات ، دانشنامه و توصیه نامه‌ها را از شما تحویل گرفته و در پاکت آرم دار دانشگاه قرار داده و مستقیماً برای دانشگاه مورد نظر شما ارسال می‌کند . شما می‌توانید همراه با این مدارک ، مدارکی نظیر رزومه و انگیزه نامه ( SoP ) را نیز ارسال نمایید . امکان ارسال مدارک از طریق کاراپست نیز وجود دارد . هزینه ارسال مدارک به تمامی نقاط ۵۷,۰۰۰ تومان می‌باشد . ضمناً هزینه پست سفارشی هم ۸۰۰۰ تومان می‌باشد . چنانچه مدارک خود را تا ساعت ۱۴تحویل دهید ، مدراک شما در همان روز ارسال خواهد شد . معاونت امور بین الملل دانشگاه در خیابان پاسداران ، خیابان بوستان ۷ ، پلاک ۱۲ ، طبقه  ۴ ( شماره تماس ۲۲۵۶۵۱۴۹ و ۲۲۵۸۲۸۳۴ ) . اگر غیر از مدرك تحصیلی ، ریزنمرات و توصیه نامه قصد ارسال مدارك دیگری را دارید می بایست همراه خود پاكت A3 برای قراردادن پاكتی كه توسط امور بین الملل مهروموم می گردد و مدارك خود به همراه داشته باشید .

ریز نمرات شامل نمرات دروس‌ گذرانده شده در دوران تحصیل و دانشنامه همان مدرک تحصیلی‌ پایان دوره هست که برای دوستان دانشگاه آزادی هر ۲ مورد باید به تائید سازمان مرکزی واقع در تهران ، خیابان پاسداران ، نیستان ۹ برسد .

 

توجه :

مدرک موقت قابل ترجمه رسمی نمی باشد و برای گرفتن پذیرش داشتن دانشنامه و یا نامه ای مبنی بر فارغ التحصیلی الزامی است . اما حالات خاصی نیز وجود دارد که به شرح ذیل است . برای دریافت ریز نمرات ، دانشجویان دانشگاه آزاد در یکی‌ از ۳ وضعیت زیر قرار دارند :

 

۱- در حال تحصیل هستند و همه دروس را پاس نکرده اند :

مبلغ قابل پرداخت به حساب زبرجد دانشگاه : ۵۵۰۰ تومان

محلی که باید درخواست ریز نمره بدهند : بخش آموزش واحد دانشگاهی‌

محتویات ریز نمره : کلیه دروسی که دانشجو گذرانده است ، بدون ذکر دروس افتاده و حذف شده و بدون معدل .

 

۲- همه دروس را پاس کرده اند ولی‌ هنوز درخواست فراغت از تحصیل نداده اند و از نظر دانشگاه هنوز دانشجو محسوب می شوند :

این مورد هم دقیقا مثل مورد اول است با این تفاوت که همه نمرات دوره تحصیلی‌ در آن ذکر شده است ، اما معدل و دروس حذف شده و افتاده ذكر نشده است . البته برای کسانی‌ که برای دریافت ریز نمرات عجله دارند وضعیت دوم بهترین گزینه است ، زیرا تمام نمرات داخل آن ذکر شده ولی‌ اگر از وضعیت سوم بخواهید اقدام کنید باید ۳ الی‌ ۶ ماه برای دریافت دانشنامه منتظر بمانید و بعد درخواست ریز نمره بدهید که ممکن است برای بعضی‌ جاها دیر باشد .

 

۳- فارغ التحصیل شده اند و تمام فرم های مربوط به فارغ التحصیلی‌ را تکمیل کرده اند :

مبلغ قابل پرداخت به حساب زبرجد دانشگاه : ۵۵۰۰ تومان

محلی که باید درخواست ریز نمره بدهند : بخش امور فارغ التحصیلان واحد دانشگاهی‌

محتویات ریز نمره : کلیه‌ دروسی که دانشجو گذرانده با ذکر دروس افتاده و حذف شده و با ذکر معدل .

هر کدام از وضعیت‌های فوق را که داشته باشید بعد از دریافت ریز نمره و گرفتن امضاهای لازم ، بسته به واحد دانشگاهی‌ ۲ روش برای رسمی‌ و قابل ترجمه کردن ریز نمرات وجود دارد :

الف- بعضی‌ از دانشگاه‌ها ریز نمره را داخل پاکت مهر و موم قرار می دهند و برای مراجعه به سازمان مرکزی و گرفتن تأییدات لازم تحویل دانشجو می دهند که چند ساعت تا ۱ روز بیشتر طول نمی‌کش د.

ب- بعضی‌ از واحد‌های دانشگاهی‌ ریز نمرات را تحویل دانشجو نمی دهند و خودشان به سازمان مرکزی ارسال می‌کنن و بعد از تأئید شدن به واحد دانشگاهی‌ برگشت داده می‌شود و دانشجو از همان قسمتی‌ که درخواست ریز نمره داده است ( آموزش و یا فارغ  التحصیلان ) آن را دریافت می‌کند . این پروسه بسته به پیگیری‌ها و شهر واحد دانشگاهی‌ و … تقریبا ۲۰ الی‌ ۴۰ روز طول می کشد  .

البته بعضی‌ دانشگاه‌ها هم هر ۲ روش را دارند و دانشجو می تواند هر کدام از ۲ روش را انتخاب کند . شما برای هر تعداد دانشگاهی‌ که بخواهید اپلای‌ کنید فقط یک ریز نمره به شما می دهند و بعد از تاییدات باید به دارالترجمه بگویید که از روش هر تعداد نسخه که لازم است را برایتان ترجمه کنند . برای قابل ترجمه شدن ریز نمرات این امضأ و تاییدات لازم است ، و برای دانشنامه اگر اخیرا گرفته باشید که هولوگرام دارد و قابل ترجمه است و اگر قبلا گرفته باشید باید مثل ریز نمرات به سازمان مرکزی ارسال شود و یک امضای دیگر بخورد تا قابل ترجمه شود .

 

 

نکته مهم ( ویژه آقایان ) :

برای آقایانی که مشکل خدمت دارند یکی‌ از ۴ حالت زیر اتفاق می افتد :

دانشجوی درجه بالاتر باشید ( دانشجوی ارشد که دانشنامه لیسانس را می خواهد ) : یک برگه اشتغال به تحصیل که در آن شماره معافیت  تحصیلی ذکر شده باشد را تحویل شما می دهند .

فارغ التحصیل شده باشید و مشمول : برگ سبز باید داشته باشید .

در حین خدمت باشید : یک گواهی اشتغال به خدمت که در آن شرایط و وضعیت خدمت مشخص باشد ( ارگان و درجه و … ) .

سربازی رفته باشید : کارت پایان خدمت و کپی لازم دارید .

+ تبصره : اگه پذیرش گرفته باشید ، معافیت تحصیلی می گیرید که از روش اول باید اقدام کنید .

 

تلفن دبیر خانه سازمان مرکزی : ۰۲۱-۲۲۵۹۸۶۰۷-۹

تلفن فارغ التحصیلان سازمان مرکزی : ۰۲۱-۲۲۷۶۹۷۸۸ و ۵

 

 

روند دریافت ریزنمرات دانشجویان مشمول دانشگاه آزاد :

+ نحوه دریافت مدارک تحصیلی دانشجویان مشمول از دانشگاه آزاد تحت شرایط زیر بدین گونه می باشد :

۱- زمان دادن آخرین امتحان : دوم مرداد ۹۱

۲- وضعیت تصویه حساب : انجام شده ( اگر تصویه حساب بکنید دیگه نمی شود ماده ۴۷ را استفاده نمایید )

۳- وضعیت خدمت : مشمول ( الان توی ۱ سال مشمولین می باشد )

+ توضیحات زیر در مورد نحوه گرفتن و تایید کردن مدارک بر حسب نوع مدرک می باشد :

 

ریز نمرات دانشجویی ( فرم شماره ۳ ) :

دانشگاه آزاد ریز نمرات نهایی را به هیچ وجه به افراد مشمول نمی دهد . ریز نمرات را قبل از اینکه فارغ التحصیل شوید سعی کنین دریافت نمایید . این نوع ریزنمرات بسته به دانشگاه معروف است به ریز نمرات کار و در واحدهای دیگر معروف است به فرم شماره ۳ . این ریز نمرات چندین صفحه هست که در پایین و بالای آن مکان ۳ ت امضا وجود دارد . اگر عجله دارید : پس از دریافت امضا ها و مهر های مربوطه باید ببرید تهران ساختمان مرکزی ( پاسداران نیستان ۹ ) و خواهید گفت میخواهم این ریز نمرات قبل ار فارغ التحصیلی را تایید کنم که پس از آن اقدامات لازم صورت خواهد گرفت . اگر عجله ندارید و شهرستان هستید : از دبیر خانه واحدتان بخواهید تا خودشان به تهران برای تایید ارسال کنند و یک نامه با شماره برای پیگیری به شما ارائه دهند . ( البته بسته به دانشگاه این روند توسط خود دانشگاه اکثرا صورت می گیرد ) .

+ اگر برای تایید شخصا به تهران رفتید نکات زیر را مد نظر داشته باشید :

 

تذکر مهم ۱ : به هیج عنوان از تعداد واحد های مانده صحبت ننمایید در صورت پرسش می توانید بگویید زیاد مانده است .

 

تذکر مهم ۲ : به هیچ عنوان از استفاده و یا عدم استفاده از ماده دستور ۴۷ صحبت ننمایید .

 

تذکر مهم ۳ : اکیدا توصیه می شود از دربان ساختمان پرسیده شود که چند نفر باید مدارک رو امضا نمایند . اصلا مهم نیست که چه کسی مدارک را  امضا کند . این مهم است که دبیر خانه همان جا حاضر بشود با آن امضا و مهر مدارک را مهر یزند ( این مهر دقیقا شکل همان مهری است که واحد دانشگاهی خودمان بر روی مدارک می زند فقط اسم واحد دانشگاهی خودمان بر روی آن نخواهد بود ) .

 

ریز نمرات نهایی و دانشنامه :

این مدارک را در صورتی خواهند داد که شما پذیرش نهایی یا مشروط ( مشروط بر ارایه مدرک نهایی باشد ) داشته باشید . البته لازم به ذکر است که با بردن ایمیل یا نامه پذیرش به واحد دانشگاهی خودتان باز هم دانشگاه از ارائه مدارک ممانعت خواهد کرد و باید پروسه ی امور نظام وظیفه و وزارت علوم را انجام دهید تا امکان دریافت مدارک از دانشگاه وجود داشته باشد . عمده دلیل مهم مبنی بر عدم ارائه مدارک توسط دانشگاه به شما این است که باید شماره نامه ای را که از نظام وظیفه دریافت خواهید نمود را زمان تحویل مدارک وارد کامپیوتر و پرونده شما بکنند تا امکان خارج نمودن مدارک از بخش بایگانی دانشگاه باشد . دیگر هیچ راهه دیگری امکان پذیر نخواهد بود من جمله مراجعه به ساختمان مرکزی دانشگاه آزاد جهت بیان مشکل . چرا که تنها پاسخی که دریافت خواهیم کرد این خواهد بود : تنها کمکی که میتونیم بکنیم اینه که پذیرش مشروط را بیارید ( که البته این قانون قبلا هم بوده است متعلق به زمان حال نیست ) .

 

نحوه کوتاه نمودن پروسه صدور دانشنامه دانشگاه آزاد :

زمانی که پذیرش را دریافت کردید و کارهای مرتبط با نظام وظیفه و وزارت علوم را انجام دادید نامه ای از نظام وظیفه دریافت خواهید کرد که باید ببرید به امور فارغ التحصیلان دانشگاه خودتان ، دانشگاه ، شماره نامه را در کامپیوتر و پرونده وارد می کند و یک نامه با ای مضمون که برای این آقا ” در دست داشتن مدارک دانشنامه و ریز نمرات بلا مانع است ” . وقتی این نامه را گرفتید شما می توانید برید تهران و اگه هنوز درزمان ۶ ماهه صدور مدرک باشد خودتان نشریف ببرید و دستی دریافت نمایید و پروسه بسیار هیجان انگیز از این اتاق به اون اتاق را خودتان مشتافانه انجام دهید . لازم به ذکر است که گواهی موقت گرفتن و یا نگرفتنش فرق چندانی ندارد آز آنجایی که اولین بندش نوشته شده است : قابل ترجمه نمی باشد گرچه گواهی موقت هم عین دانشنامه باید پذیرش داشته باشید و کارهای نامه معافیت تحصیلی از نظام وظیفه را انجام داده باشید تا امکان دریافت وجود داشته باشد

 

تعهد آموزش رایگان و آزادسازی مدارک 

هر دانشجویی که از آموزش رایگان در طول تحصیل بهره مند شده باشد ، در روز ثبت نام در دانشگاه ، تعهدی مبنی بر کار در ایران به میزان متناسب با زمان آموزش رایگان امضا کرده است . راه اصلی این تعهد برای دانشجویان منطقه ۱ ، شش ماه کار به ازای هر ترم و برای دانشجویان منطقه ۲ ، به ازای هر ترم یکسال کار در داخل کشور می باشد . بدون انجام این تعهد یا باطل کردن آن امکان دریافت ریز نمرات رسمی و اصل دانشنامه وجود ندارد .

 

سه راه برای این رسیدن به این هدف وجود دارد :

۱- انجام کار در ایران به میزان متناسب با زمان بهره مندی از آموزش رایگان ( راه اصلی )

۲- پرداخت هزینه آموزش رایگان ( خرید مدرک )

۳- دادن درخواست کاریابی ؛ در صورتی که پس از شش ماه از ارائه درخواست ، کار پیدا نشود ، این تعهد لغو می شود .

 

 

انجام کار در ایران :

انجام کار در ایران به شرطی مورد تایید است که همزمان با دوره دانشجویی نباشد ( مثلا اگر طی دوره کارشناسی ارشد خود مشفول به کار تمام وقت بوده اید، نمی‌توانید از آن برای لغو تعهد رایگان دوره کارشناسی خود استفاده کنید ( بخشنامه مورخ اردبهشت ۱۳۹۰ ) .

– انجام سربازی جزو سابقه کار حساب می شود .

تذکر ۱ : هنگام محاسبه سنوات کاری برای ازاد کردن مدرک ، ارائه سابقه بیمه لازم نیست . کار انجام گرفته می تواند در موسسات دولتی و یا  خصوصی انجام گرفته شده باشد . ( هر چند برخی از دانشگاه ها ممکن است یک یا چند مدرک زیر را علاوه بر گواهی اشتغال به کار تمام وقت + تاریخ شروع و پایان خدمت را درخواست کنند : کپی روزنامه رسمی شرکت ، کپی سابقه / دفترچه بیمه ، کپی فیش حقوقی ) .

تذکر ۲ : بر اساس بخشنامه اخیر وزارت علوم ، برای درخواست های خرید تعهد آموزش رایگان که بعد از اردیبهشت ۱۳۹۰ مورد برررسی قرار می‌گیرند ، کار همزمان با تحصیل در مقطع بالاتر برای لغو تعهد رایگان قابل قبول نیست . مثلا اگر در شهریور ۱۳۸۶ دوره کارشناسی خود را به پابان رسانده اید و در مهر همان سال کارشناسی ارشد خود را شروع و در شهریور ۱۳۸۸ فارغ التحصیل شده اید ، هر گونه سابقه کار تمام وقت قبل از شهریور ۱۳۸۸ برای لغو تعهد آموزش رایگان شما چه در مقطع کارشناسی و چه در مقطع کارشناسی ارشد، غیر قابل استفاده است .

 

پرداخت هزینه آموزش رایگان ( خرید مدرک ) :

با مراجعه به دانشگاه محل تحصیل خود ، براساس سال ورود شما و تعداد ترم هایی که تحصیل کرده اید ، مبلغی را با استفاده از این جدول محاسبه می کنند . سپس باید این مبلغ را به شماره حساب سیبای بانک ملی واریز کنید . بعد ، رسید بانکی را ( احتمالا به همراه ۲۲ کپی ) به دانشگاه می برید . حالا مدرک شما آزاد شده است و می توانید دانشنامه خود را بعد از ۲۰-۳۰۰ روز تحویل بگیرید . لازم به ذکر است به میزان سابقه کار قابل قبولی ( به قسمت کار در ایران مراجعه کنید ) ارائه دهید ، این مدت زمان از مدت زمان تحصیل شما کم می شود . مثلا اگر کارشناسی خود را در ۸ ترم گرفته باشید و ۱ سال نیز سابقه کار ( غیر همزمان با تحصیل در هیچ مقطعی ) ارائه کنید ، هزینه آموزش رایگان شما بر اساس ۶ ترم آخر تحصیل شما محاسبه می‌شود ( یا بر اساس نوشته قبلی : برای تسویه حساب به این روش ، باید به خیابان عباس آباد ، خ پاکستان کوچه اول سمت راست بروید . در ابتدای کوچه اداره صندوق رفاه ( بابت خوابگاه و وام و … ) واقع شده است که در طبقه دوم این کار در کمتر از یک ساعت انجام می‌شود . برگه‌ای را که از این اداره دریافت می‌کنید به دانشگاه برده ، با پرداخت پولی که برای تعهد کار خود در ایران باید بپردازید با آنها تسویه حساب ‌می‌نمایید ) .

 

ظاهرا دانشجویان منطقه ۲ باید فقط مبلغ کارشناسی خود را در ۲ ضرب کنند

تذکر ۳ : هزینه هر ترم تحصیل رایگان به سال ورود به دانشگاه بستگی دارد و معمولا تا پایان تحصیلات این مبلغ ثابت می‌باشد . مثلا برای دانشجویان ورودی ۸۸-۸۷ کارشناسی رشته‌های فنی و مهندسی هر ترم ۱۹۵ هزار تومان و برای کارشناسی ارشد همین رشته ها ترمی ۴۳۵۵ هزار تومان خواهد بود .

 

 

دادن درخواست کاریابی :

دادن درخواست کاریابی باید در مدت زمان مشخصی بعد از فارغ التحصیلی باشد .

تذکر ۴ : دوستان تهرانی می توانند با مراجعه به اداره کار نیز مستقیما برای آزاد کردن مدرک اقدام کنند . به علت مراجعه کنندگان زیاد کاملا روند مشخصی برای این کار در نظر گرفته شده است .

لازم به ذکر است تنها راه برای لغو تعهد آموزش رایگان بدون سربازی رفتن ، پرداخت شهریه تحصیلی می باشد . اگرچه دو راه دیگر نیز موجود است که هردو وابسته به انجام سربازی است . به طور خلاصه این قانون را می توان اینگونه بیان کرد که فارغ التحصیلان غیر مشمول در صورت پیدا نکردن کار در یک مدت شش ماهه می توانند مدارک تحصیلی خود را بدون پرداخت هزینه تحصیل رایگان آزاد کنند .

 

 

هنگام مراجعه به کاریابی داشتن شرایط زیر لازم هست :

شش ماه باید از زمان فراغت از تحصیل گذشته باشد .

شش ماه باید از زمان پایان خدمت وظیفه یا معافیت دائم گذشته باشد .

برای استفاده از این قانون کافیست به کاریابی مورد تایید وزارت کار مراجعه کنید و تقاضای کار بکنید . بعد از شش ماه عدم کاریابی نامه ای مبنی بر عدم کاریابی در این مدت گرفته و به وزارت کار استان خودتان مراجعه می کنید . وزارت کار نیز نامه ای به دانشگاه محل تحصیل شما مبنی بر آزاد سازی مدارک بدون دریافت هزینه تحصیل رایگان خواهد داد

نحوه دریافت کد سوابق تحصیلی جهت کنکور

 

متقاضیان شرکت در کنکور سراسری دارندگان دیپلم های شاخه نظری شامل رشته های ریاضی و فیزیک، علوم تجربی، ادبیات و علوم انسانی و علوم و معارف اسلامی که از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۱ دیپلم خود را دریافت کرده اند، لازم است با مراجعه به سایت dipcode.medu.ir برای مشاهده سوابق تحصیلی از جمله اطلاعات شناسنامه ای و ریز نمرات دیپلم خود اقدام کنند.

این داوطلبان در صورت عدم مغایرت می توانند نسبت به تایید و دریافت کد سوابق تحصیلی خود مبادرت کنند و در صورت عدم مشاهده اطلاعات و یا اعتراض نسبت به اطلاعات خود باید در سایت مذکور گزینه عدم تائید را انتخاب و اعتراض خود را اعلام کنند.

دانش آموختگان دیپلم قبل از سال ۱۳۸۴، دانش آموختگان دیپلم شاخه فنی حرفه ای و کار دانش، دانش آموختگان غیر رشته های نظری (دانشسرا های تربیت معلم)، دانش آموختگان دیپلم نظام ترمی واحدی نظام جدید آموزش متوسطه و دیپلمهای تطبیقی مدارس غیر ایرانی خارج از کشور، مشمول قانون اعمال سوابق تحصیلی نخواهند بود.

مشاهده سوابق تحصیلی و تائید آن به منزله ثبت نام در آزمون سراسری سال ۱۳۹۲ نخواهد بود و داوطلبان برای ثبت نام در آزمون باید از ۱۶ آذرماه اقدام کنند.

بر روی مشاهده سوابق و دریافت کد سوابق تحصیلی کلیک کنید.

سپس اطلاعات مورد نیاز خواسته شده مانند معدل ، کد دانش اموزی ، شماره شناسنامه . نام خانوادگی را کامل نمایید.

در آخر اطلاعات معدل ، کد دانش اموزی ، شماره شناسنامه و نام خانوادگی را چک کنید

سپس اگر درست بودند بر روی تایید اطلاعات کلیک کنید تا کد سوابق تحصیلی برایتان نمایش داده شود ( کد داده شده را یادداشت کنید و نگهدارید چون در زمان ثبت نام آزمون کنکور به آن نیاز دارید )

 

 

 

5/5 - (2 امتیاز)

2 دیدگاه. همین الان خارج شوید

  • سلام وقتتون به خیر من در حال تحصیل رشته روان شناسی در دانشگاه ازاد کرج هستم با معدل ۱۶ و ۸۰….میخواستم در کشور ایران ارشد روان شناسی صنعتی سازمانی خونده و سپس مهاجرت کنم به ترکیه برای کار کردن ….میخواستم بدونم برای کار در ترکیه ایا معدل براشون مهمه ؟یا ریز نمرات ؟ من احتمالا در کارشناسی ۹ ترمه خواهم شد ایا این ۹ ترمه شدن تاثیر منفی میزاره برای اخذ ویزای کاری ؟ ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • با سلام
      معدل و ریز نمرات تاثیرگذار هست ولی برای کار به مهارت ها نگاه می کنند و رزومه و مصاحبه و فن بیان و دوره های کارورزی و مهارت شغلی.
      ۹ ترمه بودن هم مهم نیست.

      البته فیلم های زیادی روی یوتیوب و آپارات داریم که می توانید ببینید.
      آدرس شبکه های اجتماعی را برای شما در زیر ارسال می کنم.
      ممنون

      ? شبکه های اجتماعی “CIS Group”
      در کانال یوتیوب ما و اینستاگرام ما فیلم های اطلاع رسانی زیادی در رابطه با کالج ها، دانشگاههای کشورهای مختلف جهان وجود دارد که با مراجعه به آن ها می توانید اطلاعات بسیار زیادی را قبل از مشاوره دریافت دارید.
      “CIS Group”
      ? t.me/cis3000
      ? instagram.com/cis3000.canada
      ? facebook.com/cis3000
      ? aparat.com/cis3000
      ? twitter.com/cis3000
      ? linkedin.com/in/cis3000
      ? pinterest.com/cis3000
      ? Tumblr.com/blog/cis3000
      ? Mix.com/cis3000
      ? YouTube.com/cis3000
      ? http://www.cis3000.com
      ? info@cis3000.com

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

18 − 7 =

فهرست