درباره جمهوری چک

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. تحصیل در جمهوری چک
  4. chevron_right
  5. درباره جمهوری چک

درباره جمهوری چک

اطلاعاتی درباره کشور چک عروس اروپا

اطلاعاتی درباره کشور چک

درباره جمهوری چک

جمهوری چک را به حق می توان محل برخورد تمدن های اروپایی نامید. این کشور در قلب اروپای مرکزی قرار دارد و دارای منابع طبیعی و فرهنگی منحصر به فردی است.

جمهوری چک را رشته کوه های بسیاری احاطه کرده است که بیشتر مرز را تشکیل می دهد. وجود نقاط گردشگری فراوان در چنین منطقه کوچکی حتی در اروپا نیز استثنایی است. محیط شهر ها، دهکده ها و چشمه های آب معدنی چک همواره باعث جذب گردشگر از تمام نقاط دنیا بوده است. دوازده نقطه تاریخی مهم این کشور در فهرست آثار یونسکو ثبت شده است.

آیا می دانید؟

سرگرمی ملی مردم چک قارچ چیدن است

دانشگاه چارلز قدیمی ترین دانشگاه اروپاست

لنز اختراع چک است

در ساخت ملات پل چارلز از تخم مرغ استفاده شده است

ربات یکی از اختراعات چک است

پراگ چک زیباترین شهر اروپا و ملقب به عروس اروپاست

تاريخچه جمهوري چك

چک تا اوایل قرن ۲۰ بخشی از امپراطوری مجارستان بود. پس از جنگ جهانی اول، یعنی در سال ۱۹۱۸، چکسلواکی اعلام استقلال کرد. در سال ۱۹۴۸ کمونیست ها کودتا کردند و چکسلواکی یک کشور کمونیستی شد. روز ۱۷ نوامبر ۱۹۸۹ دانشجویان در یک راهپیمایی با پلیس درگیر شدند. پس از این ماجرا تظاهرات بسیاری به به رهبری داکلاف هاول در گرفت. وی در دسامبر ۱۹۸۹ رییس جمهور چک شد. این حوادث را « انقلاب مخملی» می نامند، چرا که هیچکس در آنها کشته نشد. اواخر سال ۱۹۹۲ بود که چکسلواکی به جمهوری چک و اسلواکی تقسیم شد.

پس از پايان جنگ جهاني اول، چك‌ها و اسلواك‌ها كه به يكديگر وابسته بودند با هم ادغام شده كشور كوچكي به نام چكسلواكي را به وجود آوردند. در طول جنگ‌ها رهبران اين كشور تازه تاسيس يافته اغلب درگير برآورده ساختن مطالبات ديگر اقليت‌هاي قومي از جمله سودتن‌ها و اوكرايني‌ها بودند.

پس از جنگ جهاني دوم، اين كشور در حوزه نفوذ اتحاديه جماهير شوروي قرار گرفت. به دنبال فروپاشي اتحاديه جماهير شوروي در سال ۱۹۹۱ چكسلواكي توانست آزادي و استقلال خود را باز‌يابد و در اول ژانويه سال ۱۹۹۳ به دو كشور مجزاي چك و اسلواكي تقسيم شد. جمهوري چك كه در حال حاضر يكي از اعضاي پيمان ناتو به شمار مي‌رود در دسامبر ۲۰۰۲ براي پيوستن به اتحاديه اروپا دعوت شد و در سال ۲۰۰۴ توانست به عضويت اين اتحاديه درآيد.

امروزه چك‌ها جزو اكثريت مردم اين كشور هستند و ۹۴ درصد جمعيت آن را تشكيل مي‌دهند. ۳ درصد جمعيت جمهوري چك را اسلواك‌ها و بقيه را لهستاني‌ها، آلماني‌ها و مجارها تشكيل مي‌دهند.

باستان‌شناسان شواهدي بر اسكان بشر در چك پيداكرده‌اند كه قدمت آنها به عهد نوسنگي بازمي‌گردد. چک يكي از مراكز گردشگري در دنيا محسوب مي شود كه اين صنعت تامين كننده بخشي از درآمد اين كشور به طور ثابت است. پل‌ها، بناها و کاخ‌هاي عظيم با قدمتي چندهزار ساله در اين کشور کانون توجه گردشگراني هستند که به اين کشور سفر مي‌کنند. پراگ، پايتخت جمهوري چک، يکي از زيباترين و البته ارزان‌ترين شهرهاي اين کشور است.

نمایه جمهوري چك

کشور جمهوری چک به لحاظ موقعیتجغرافیایی در شمال شرقی اروپا واقع شده و کشورهای همسایه آن عبارتند از آلمان،لهستان، اتریش و اسلواکی.
بر اساس آمار سال ۲۰۰۳ جمعیت آن حدود ۱۰ میلیون و ۳۰۰هزار نفر است. پایتخت آن پراگ بوده و مردم به زبان چکی صحبت می کنند.
مذهب مردمچک کاتولیک ۲/۳۹ درصد، پروتستان ۶/۴ درصد، ارتدوکس ۳ درصد، ملحد ۸/۳۹ درصد و سایرمذاهب ۴/۱۳ درصد می باشد. نظام سیاسی چک دموکراسی پارلمانی است.

جمعيت و رشد جمعيت جمهوری چک

این کشور حدود ۱۰ میلیون و سیصد هزار نفر جمعیت دارد

دارای رشد جمعیت منفی است (منفی یک دهم درصد) یعنی میزان خام موالید سالیانه (۱۰ مورد در هر هزار نفر جمعیت) کمتر از مرگ و میر (۱۱ مورد در هر هزار نفر) است.

۷۷ميزان شهرنشيني درصد جمعیت این کشور شهرنشین‌اند.

موقعيت جغرافيايي جمهوري چك

جمهوری چک اول ژانویه ۱۹۹۳ و به دنبال تقسیم کشور چک و اسلواکی سابق پدید آمد و از اول ماه می سال ۲۰۰۴ تاکنون به عنوان یکی از اعضای اتحادیه اروپا محسوب می شود که محصور در خشکی و در اروپای مرکز واقع شده است. مرزهای این کشور از شمال به لهستان، از شمال غربی و غرب به آلمان، از جنوب به اتریش و از شرق به اسلواکی می رسد. شهر تاریخی پراگ که پایتخت چک محسوب می شود دارای جاذبه های تاریخی و بزرگترین شهر جمهوری چک است.

جمهوري چك از نظر موقعيت جغرافيايي تقريبا در مركز قاره اروپا واقع شده است و حدود ۷۸۸۶۶ كيلومترمربع وسعت دارد. اين كشور كه با كشورهايي نظير آلمان، لهستان، اتريش و اسلواكي همسايه است هيچ دريا يا اقيانوسي را در همسايگي خود ندارد.

مرتفع‌ترين نقطه اين كشور قله كوه اسنزكا است كه ۱۶۰۲ متر از سطح دريا ارتفاع دارد و پست‌ترين نقطه آن در نزديكي هونسكو و در جايي كه رود الب خاك اين كشور را ترك مي‌كند قرار دارد كه ارتفاعش از سطح دريا به ۱۷ متر مي‌رسد.

آب و هواي جمهوري چك

كشور چک آب و هوايي قاره‌اي و تا حدودي مرطوب دارد. زمستان‌هايش سرد و تابستان‌هايش تا حدودي گرم است. ميانگين دماي هواي پراگ، پايتخت اين كشور در ماه ژانويه بين ۳/۵- تا ۴/۰- سانتيگراد و در ماه جولاي بين ۸/۱۱ تا ۳/۲۳ درجه سانتيگراد متغير است. ميانگين ميزان بارندگي سالانه در اين كشور كه در طول تابستان به حداكثر خود مي‌رسد حدود ۴۱۰ ميلي‌متر است.

زبان رسمي جمهوري چك

زبان رسمي اين كشور چكي است ولي در اين ميان زبان‌هاي اسلواكي و ديگر اقوام ساكن در جمهوري چك هم مورد استفاده قرار مي‌گيرند.

ازدواج و ميزان باروري در جمهوري چك

ازدواج زودهنگام (زیر سن ۱۹ سالگی) فقط در مورد یک درصد از زنان این کشور اتفاق می‌افتد.

میزان باروری کل (تعداد متوسط بچه‌های یک زن در زمان باروری) در این کشور یک و سه دهم است.

شاخص اميد به زندگي و مرگ و مير مادران در جمهوری چک

شاخص امید به زندگی در این کشور ۷۶ سال است؛ کودکی که امروز در این کشور متولد می‌شود اگر دختر باشد ۷۹ سال و اگر پسر باشد ۷۳ سال عمر خواهد کرد.

شاخص “مرگ‌ومیر مادران” در این کشور رقم ۹ در صدهزار مورد تولد زنده است (فقط ۹ نفر زن در جریان امور مربوط به حاملگی و زایمان فوت می‌کنند). در ایران این رقم برای سال ۲۰۰۰ رقم ۶۷ بوده ( و بنا به آمار جدیدتر به ۳۷ کاهش پیدا کرده است).

مذهب رسمي جمهوري چك

اكثريت مردم كشور چک مسيحي هستند كه ۳۹ درصد آن را كاتوليك‌ها و بقيه را ارتدوكس‌ها و پروتستان‌ها تشكيل مي‌دهند.

اعتقادات دینی در جمهوری چک

این کشور دارای ۳۰۳۷۹ مایل مربع مساحت است و جمعیت آن ۳/۱۰ میلیون نفر برآورد شده که اکثریت آن را مسیحیان تشکیل داده اند. اگرچه به دلیل حکمرانی ۴۰ ساله کمونیست در این کشور (۱۹۴۸ تا ۱۹۸۹) اکثریت چکها خود را به عنوان عضو دین خاصی معرفی نمی کنند. بر اساس نظرسنجی که در سال ۲۰۰۱ انجام شد، ۳۸ درصد مردم جمهوری چک خود را با ایمان و ۵۲ درصد خود را ملحد معرفی کرده اند. در شرایطی که نیمی از افرادی که به این نظرسنجی پاسخ دادند درباره این امر که فعالیتهای دینی برای جامعه مؤثر است اتفاق نظر داشتند. پس از سال ۱۹۸۹ علایق دینی حیاتی تازه یافته است. ۲/۱۹ درصد شهروندان چک کاتولیک، ۶/۴ درصد پروتستان، ۳  درصد ارتدکس و ۴/۱۳ درصد را سایر ادیان تشکیل داده اند.

ميراث جهاني جمهوري چك

جمهوري چك ۱۲ اثر در فهرست ميراث جهاني به نام خود به ثبت رسانده است كه عبارتند از: مركز تاريخي چسكي كروملو (۱۹۹۲)، مركز تاريخي پراگ (۱۹۹۲)، مركز تاريخي تلچ (۱۹۹۲)، كليساي سنت جان نپوموك در زلنا هورا (۱۹۹۴)، كونتاهورا: شهر تاريخي و كليساي سنت باربارا و كليساي جامع در سدلك (۱۹۹۵)، منطقه فرهنگي لدنايس _ والتايس (۱۹۹۶)، باغ‌ها و قصر واقع در كرومريتز (۱۹۹۸)، روستاي تاريخي هولاسويك (۱۹۹۸)، قصر ليتوميسل (۱۹۹۹)، ستون سه‌گانه در الوموس (۲۰۰۰)، ويلاي توگنهات در برنو (۲۰۰۱)، اقامتگاه يهوديان و قبرستان قديمي آنها و كليساي سنت پروكوپيوس در تربيك (۲۰۰۳).

اقامتگاه يهوديان و قبرستان قديمي آنها و كليساي سنت پروكوپيوس در تربيك كه در سال ۲۰۰۳ در فهرست ميراث جهاني به ثبت رسيده است، يادآور همزيستي مسالمت‌آميز يهودي‌ها و مسيحيان از قرون وسطي تا قرن بيستم است. اقامتگاه يهوديان نمايانگر جنبه‌هاي مختلف زندگي اين قوم است. كليساي سنت پروكوپيوس كه در قالب بخشي از صومعه بنديكتاين (فرقه تارك دنياها) در اوايل قرن سيزدهم ساخته شده نمونه بارزي از نفوذ معماري اروپاي غربي در منطقه است.

آموزش در جمهوري چك

بعد از انقلاب ۱۹۸۹ ، تغييراتي در اهداف ، محتواي آموزش و ساختار نظام آموزشي جمهوري چك بوجود آمد . طول دوره آموزش پايه از ۸ سال به ۹ سال افزايش يافت و آوزش اجباري از ۱۰ سال به ۹ سال تغيير پيدا كرد . آموزش پايه به دو مرحله تقسيم مي شود . در مرحله اول ( پايه هاي اول تا چهارم و در آينده تا پنجم ) دانش آموزان با يك معلم ، به زبان مادري و هرروز ۴ ساعت آموزش مي بينند .

در مرحله دوم آموزش پايه ( پايه هاي پنجم تا هشتم و در آينده ششم تا نهم ) براي هر ماده درسي از معلم خاصي استفاده مي شود و دانش آموزان روزانه ۵ ساعت ( و گاهي تا ۷ ساعت ) در كلاس حضور مي يابند . دانش آموزان باهوش در اين مرحله در مدارسي با ساعت كاري بيشتر تحصيل مي كنند.

مشاهير جمهوری چك

این کشور در رشته هاي موسیقی و هنر و ادبیات‌ معروف است. نام فرانتس کافکا، بهومیل هرابال و میلان کوندرا با آن تداعی می‌شود. پراگ پایتخت آن را به زیبایی‌اش می‌شناسند.

قوانین آداب و رسوم كشور چک

قوانین، آداب ورسوم كشور چك

۱- تمامی گردشگران خارجی در جمهوری چک هنگام خرید کالاهای غیر مصرفی می توانند از فروشنده برگه مربوط به TAXIFREE رادریافت و پس از تکمیل و تایید آن توسط فروشنده، در مرزهای هوایی یا زمینی بخشی ( حدود ۱۱ درصد ) از مبلغ پرداختی خود را بابت کسر مالیات بر ارزش افزوده، دریافت کنند، به شرط آنکه حداقل خرید آنها ۴۰۰۰ کرون ( رسید خرید از یک فروشگاه ) باشد.
۲- حداکثر سرعت مجاز در جاده های اصلی ۹۰ کیلومتر، در بزرگراهها ۱۳۰کیلومتر و در مناطق شهری ۵۰ کیلومتر است . کودکان زیر ۱۲ سال نباید درصندلی های جلوبنشینند وتمامی سرنشینان جلو و عقب باید کمر بند ایمنی را ببندند.

 

۳- برای رانندگی در جمهوری چک می باید گواهینامه ملی این کشور یا یک گواهینامه بین المللی (I D P) در اختیار داشته باشید. (I D P) یک مجوز بین المللی برای رانندگی است کهدارندگان آن قادر خواهند بود بدون نیاز به گذراندن دوره های آموزش رانندگی یا شرکتدر امتحانات راهنمایی و رانندگی در بیش از ۱۶۰ کشور جهان رانندگی نمایند، مضاف براینکه این مجوز به عنوان یک سند معتبر بین المللی، می تواند تعیین و تأیید کنندههویت دارنده آن به شمار آید. اضافه می نماید متقاضیان این نوع گواهینامه می توانند در داخل کشور با مراجعه به نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران معاونت راهنمایی ورانندگی و با ارائه گواهینامه ایرانی معتبر خود، نسبت به دریافت آن اقدامنمایند.
۴- به علت عدم وجود قرار داد انتقال محکومین از حبس میان دو کشور، درصورتی که فرد به هر عنوان توسط مقامات قضایی این کشور به زندان محکوم شود، می باید دوران محکومیت خود را در زندان های محلی سپری نماید.
۵- چنانچه به هر دلیل توسط پلیس محل بازداشت شدید بلافاصله از مامورین بخواهید به استناد ماده ۳۶ کنوانسیونوین ناظر بر امور کنسولی، مراتب را سریعا به سفارت یا نزدیکترین سرکنسولگری جمهوریاسلامی ایران اطلاع دهند و چنانچه زبان محل را نمی دانید از امضاء هرگونه اوراق واسناد خودداری فرمائید. البته می باید مطلع باشید شما در این کشور تحت حاکمیت قوانین و. مقررات محل بوده و وظایف نمایندگی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ارائه خدمات کنسولی به معنای نقض مقررات کشور متوقف فیه نمی باشد.

شرایط سفر و اطلاعات سودمند كشور چك

شرایط سفر و اطلاعات سودمند كشور چك

۱- زمان مناسب برای سفر
ماههای مه،ژوئن و سپتامبر به خاطر هوای مطبوع خود والبته ماههای آوریل و اکتبر به خاطر هوایخنکتر پذیرای بیشترین میزان گردشگران هستند. توجه به این نکته ضروری است که قلعه هاو موزه های خارج از پراگ و مناطق مرکزی عمده از ماه اکتبر تا آوریل تعطیلمیباشند.
۲- هزینه ها
هزینه هر وعده غذا: اقتصادی : ۵۰ تا ۱۵۰ کرون، متوسط : ۱۵۰ تا ۳۰۰ کرون ، بالا : ۳۰۰ تا ۴۰۰ کرون، تشریفاتی : بالای ۴۰۰ کرون
هزینهاسکان : اقتصادی ۲۵۰ تا ۱۰۰۰ کرون، متوسط : ۱۰۰۰ تا ۳۰۰۰ کرون، بالا : ۳۰۰۰ تا ۴۵۰۰کرون، تشریفاتی : بالای ۴۵۰۰ کرون، هزینه ها در مراکز توریستی خصوصا پراگ و شهرهایدارای چشمه های آب معدنی در بوهیمیا از سایر مناطق بالاتر میباشد. گفتنی است درفوریه ۲۰۰۵ هر دلار برابر ۵۰/۲۲ کرون چک بوده است.

۳- تبدیل ارز
به هیچ وجهفریب افرادی که در کوچه و خیابان پیشنهاد تبدیل ارز رابا قیمت های بالا و گاهاستثنایی میدهند، نخورید. زیرا اصولا دراین کشور بازار سیاه ارز وجود ندارد وایندسته افراد با کلاهبرداری از خارجی هایی که نسبت به فضای این کشور بیگانه هستند،هنگام تبدیل ارز، اسکناس های از رده خارج و یا پول اسلواکی را که ارزش کمتری دارند،به مشتری می پردازند.
روش کار این دلالان متقلب به این ترتیب است که با نزدیکشدن به خارجی ها، در گوش آنها پیشنهاد تبدیل ارز را با نرخی ۱۵ تا۲۰ درصد بالاتر ازنرخ صرافی ها مطرح و گاه با سماجت از شما درخواست می کنند که حداقل چند دلاری تبدیلکنیدکه لازم است در چنین مواردی هرگز تسلیم پیشنهاد و سماجت آنها نشوید.
۴- دستگاههای عابر بانک
دستگاههای عابر بانک تقریبا در مراکز عمده تجاری و خریدموجود میباشد. البته هنگام تبدیل و یا دریافت ارز از این دستگاه، همچون زمان خروجاز صرافی ها طبیعی است که به نرخ تبدیل و کمیسیونی که اخذ می شود، توجه خواهیدنمود.
۵- برق مصرفی
برق مصرفی شهری در جمهوری چک، ۲۲۰ ولت و ۵۰ HZ میباشد. کلیه پریزهای اماکن دارای یک عدد پیم ( اتصال زمین) میباشد که در برخی اوقات برایدوشاخه ها نیاز به تبدیل خواهید داشت.

۶- حمل و نقل شهری

NA ZATORCE 18 160 00 PRAHA 6

 

۷- هزینه ها در کشور چک
هزینه هر وعده غذا: اقتصادی : ۵۰ تا ۱۵۰ کرون، متوسط : ۱۵۰ تا ۳۰۰ کرون ، بالا : ۳۰۰ تا ۴۰۰ کرون، تشریفاتی : بالای ۴۰۰ کرون
هزینه اسکان : اقتصادی ۲۵۰ تا ۱۰۰۰ کرون، متوسط : ۱۰۰۰ تا ۳۰۰۰ کرون، بالا : ۳۰۰۰ تا ۴۵۰۰ کرون، تشریفاتی : بالای ۴۵۰۰ کرون، هزینه ها در مراکز توریستی خصوصا پراگ و شهرهای دارای چشمه های آب معدنی در بوهیمیا از سایر مناطق بالاتر میباشد.

سیستم و نظام بهداشت كشور چك

بهداشت كشور چك ، سیستم و نظام بهداشت كشور چك

۱- آب لوله کشی شهری از لحاظ بهداشتی قابل آشامیدن میباشد، اما توصیه شده که برای کودکان زیر سه سال از بطری های آب قابل تهیه در فروشگاه ها استفاده شود، در ضمن به کسانی که قصد دارند برای مدتی نسبتا طولانی در کشورهای خارجی بسر برند، توصیه شده تا بمنظور سازگاری فیزیولوژیکی بدن،حداقل در چند هفته نخست اقامت، از آب های لوله کشی استفاده نکنید.

 

۲- بنابراعلام سازمان بهداشت جهانی امکان ابتلا به بیماریهای زیر در این کشوروجود دارد
هپاتیت A
انسفالیت (تورم مغزی)
تب تیفوئید
۳- توصیه می گردد در صورت سفر به این کشور از تسهیلات مربوط به بیمه مسافر استفاده نمائید. البته باید گفت بیمه هایموجود تنها برای موارد پیش بینی نشده بوده و نمی توان از تسهیلات آن برای درمان بیماری های خاص بهره برد.
۴- لازم است قبل از سفر به این کشور کنترل نمائید واکسن های چهارگانه (کزاز، دیفتری، فلج اطفال و سرخک) خصوصا اطفال را در تاریخ مقرر زده باشید. همچنین بهتر است قبل از مسافرت خود را در برابر بیماری های تب زرد، تب تیفوئید و هپاتیت نوع A و B واکسینه نمائید.
۵- با توجه به وجود بیماری های مسری نظیر هپاتیت B و ایدز، لازم است ضمن رعایت نکات بهداشتی، از هرگونه ارتباطات غیرمطمئن پرهیز نمائید.
۶- سعی نمائید در تهیه خوراک و آب مناسب (ترجیحا آب بسته بندی) دقت نمائید.

۷- دانشجویانی که قصد تحصیل در چک را دارند توجه فرمایند که هرگز از بیمه ارزان استفاده نکنند،بیمه جزو مسائلی می باشد که هرچقدر در خربد و ثبت آن بیشتر سرمایه گذاری کنید به نفع شما می باشد.بیمه درمانی دانشجویی  در مورد دارو جز در موارد اورژانسی شامل نمیشود.

ایمنی و امنیت كشور چك

موارد ایمنی و امنیت در كشور چك

۱- در کتابچه های گردشگری جمهوری چک آمده است موارد عمده جیب بری ها توسط کارمندان خدماتی رستوران ها صورت میگیرد از این رو سعی کنید ضمن پرهیز از نشان دادن پول خود در انظار عمومی، هنگام پرداخت صورتحساب دراین مراکز یا خروج از صرافی ها دقت لازم بعمل آید. همچنین توصیه شده هنگام استفاده از ترامواهای خطوط شماره ۲۲ و۲۳بسیار مراقب زنان و مردانی که با هدف جذب جهانگردان خارجی جیب آنها را خالی می کنند، باشید.

۲- ازنکات قابل توجه در هنگام اقامت درجمهوری چک استفاده از خدمات تاکسی های شهری و بین شهری است. دراین خصوص اکیدا سفارش میشود از شرکت های معتبر تاکسیرانی در پراگ استفاده شده وحتی الامکان از تاکسی هایی که به طور پراکنده در سطح شهر متوقف هستند، استفاده نگردد، زیرا بسیاری از رانندگان این تاکسی ها با سوءاستفاده از ناآشنایی خارجی ها با محل،هنگام جابجایی در سطح شهر، از مسیرهای طولانیتر استفاده میکنند تا کرایه بیشتری دریافت کنند. به علاوه ممکن است باتوجه به عدم آشنایی مسافرین خارجی به واحد پولی این کشور، این رانندگان هنگام باز پرداخت باقیمانده پول، کمتر از مقدار لازم و یا همچون دلالان تقلبی ارز، اسکناس های از رده خارج و پول اسلواکی را که ارزش کمتری دارند بپردازند به منظور برخورد نکردن با چنین اتفاق ناخوشایندی،علاوه بر استفاده از شرکت های معتبر تاکسیرانی ، هنگام پیاده شدن باید از راننده درخواست کرد تا حتما رسید پول پرداختی ( که به زبان چکی اوچت UCET گفته می شود ) را ارائه دهد. دراین رسیدها، اطلاعات ضروری درج شده که درصورت برخورد با موارد تقلب، میتواند کمک موثری باشد.توجه داشته باشید که واحد پولی یورو بسیار معتبر تر می باشد و امکان تقلب در آن کم میباشد.
۳- با توجه به وقوع مواردی از سرقت از داخل اتومبیل، همیشه خودروی خود را قفل نموده و هرگز اشیاء ارزشمند خود نظیرگذرنامه و … را در داخل خودرو رها نکنید.

شهرهای مشهور و مهم جمهوری چک در اروپا

شهرهای مشهور و مهم جمهوری چک در اروپا

شهر پراگ کشور چک ، عروس اروپا

مختصات: ‏۰″ ۲۵′ ۱۴°شرقی ‏۰″ ۰۵′ ۵۰°شمالی (نقشه)
لقب شهر: عروس اروپا
موقعیت جغرافیایی و زمانی
وسعت شهر    ۴۹۶ کیلومتر مربع
ناحیه زمانی    (DST)
جمعیت    ۱۲۸۶۰۰۰ نفر

پراگ(به چکی: Praha) پایتخت کشور جمهوری چک است. این کشور در مرکز قاره اروپا واقع شده‌است و زمانی با اسلواکی متحد بوده‌است. همچنین پراگ بزرگ‌ترین شهر جمهوری چک به شمار می‌آید در این شهر رودخانه ولتاوا جاری است و در مرکز بوهم قرار دارد.

شهر برنو جمهوری چک

برای اسلحه‌ای به همین نام تفنگ برنو را ببینید
برنو (به چکی: Brno) دومین شهر بزرگ جمهوری چک و مرکز استان موراویایی جنوبی است. برنو در سال ۱۲۴۳ میلادی بنیان گذاشته شد، هرچند از سده پنجم میلادی تبدیل به منطقه‌ای مسکونی شده بود. جمعیت این شهر بر پایه آمار سال ۲۰۰۸ برابر با ۳۷۰٬۵۹۲ نفر (با شمارش حومه ۷۲۹٬۵۱۰ نفر) و مساحتش ۲۳۰٫۱۹ کیلومتر مربع است.

این شهر بسیار مرموز و عجیب می باشد و باستان شناسان هر روز یک پدیده جدید در این شهر کشف می کنند

یکی از جدید ترین بنایی هایی که کشف شده یک کلیسای ساخته شده از اسکلت و استخوان انسان می باشد که عکس این کلیسای را در زیر می توانید ببینید.

 

کلیسای استخوان شهر برنو

شهر بوهم کشور چک

بوهم (در زبان چک:Čechy، به آلمانی: Böhmen، به لهستانی: Czechy، به لاتین: Bohemia) سرزمینی تاریخی در اروپای مرکزی است که امروزه در بخش غربی جمهوری چک جای گرفته‌است. این سرزمین به صورت یک پادشاهی در قلمرو امپراتوری روم اداره میشد و بعدها به عنوان استانی در امپراتوری هابزبورگ اتریش ضمیمه شد. بوهم از جنوب با اتریش، از غرب با باواریا، از شمال با ساکسونی و لاسوتیا، از شمال‌شرق با سیلسیا و از شرق با موراویا هم‌مرز بود. از سال ۱۹۱۸ تا ۱۹۳۹ میلادی و دوباره از سال ۱۹۴۵ تا ۱۹۹۲، این سرزمین جزئی از خاک کشور چکسلواکی محسوب میگشت و از ۱۹۹۳ به بعد بیشتر خاک کشور چک را در بر گرفته است.

شهر پلزن کشور چک

پِلزِن (به چکی: Plzeň) یکی از شهرهای جمهوری چک واقع در غرب منطقه تاریخی بوهم است. پلزن مرکز استان پلزن و چهارمین شهر پرجمعیت کشور است. جمعیت این شهر بر پایه آمار سال ۲۰۰۶ برابر با ۱۶۳٬۳۶۲ نفر و مساحتش ۱۳۷٫۶۵ کیلومتر مربع است.
سومین کنیسه بزرگ یهودیان در جهان در این شهر قرار دارد. مقر اصلی گروه صنعتی اشکودا در این شهر است.

شهر اوستراوا کشور چک

اوستراوا نام شهری در شرق جمهوری چک و در استان موراویایی-سیلزایی و در نزدیکی مرز لهستان است.

تاریخ و سابقه حضور مسلمانان در چک

تاریخ و سابقه حضور مسلمانان در چک

حضور مسلمانان در چك

اولین سند از سفر فردی با دانش قابل توجهی از دین اسلام به جمهوری چک در سال ۹۶۵ – ۹۶۴ توسط ابراهیم ابن یعقوب ، یک تاجر یهودی از اسپانیای مسلمان نشین ارائه شده است. خاطرات وی به عنوان یکی از اولین توصیف ها از ورود اسلام به اروپای مرکزی محسوب می شود. گهگاهی، سربازان مسلمان بخشی از ارتشهایی را تشکیل می دادند که در طول تاریخ یک کشور به آن حمله می شد. در طول دو محاصره وین گروه های شناسایی ارتشهای عثمانی موراویا رسیدند و پس از آن طی قرن نوزدهم روابط قوی تجاری میان اتریش – مجارستان و امپراطوری عثمانی شکل گرفت.

بر اساس قانونی که در سال ۱۹۱۲ در این کشور تصویب شده، دین اسلام به عنوان دین رسمی به رسمیت شناخت و رسماً اجازه حضور آن را در منطقه صادر کرد. قانون اساسی این کشور آزادی دینی را تصریح کرده است و دولت به طور کلی به این امر در عمل احترام می گذارد. دولت جمهوری چک در تمام سطوح به اجرای قانون اساسی توجه کرده است . اولین انجمن مسلمانان در سال ۱۹۳۴ در این کشور تأسیس شد. در سال ۱۹۴۹ ثبت انجمنهای اسلامی پیش از آن تاریخ لغو شد و تلاشهای مسلمانان برای ثبث مراکز و انجمنهای اسلامی  خود در سال ۱۹۶۸ با ناکامی رو به رو شد. در سال ۱۹۹۱ مرکز جوامع مسلمانان در جمهوری چک تأسیس و در سال ۱۹۹۸ نخستین مسجد این کشور در شهر برنو و سال پس از آن در شهر پراگ ساخته شد.

ساخت اولین مسجد در چک

افتتاح این مسجد پس از سالهای تشکیل ستادهای مختلف توسط جامعه مسلمانان شهر برنو صورت گرفت تا برای اقامه نماز جماعت مکانی در اختیار آنها قرار گیرد. جامعه مسلمانان شهر برنو، که دومین شهر مهم چک محسوب می شود مدت مدیدی بود که برای ساخت و فعالیت این مسجد تلاش می کردند. پیش از ساخت این مسجد مسلمانان مجبور بودند نمازهای جماعت خود را در اماکن اجاره ای و موقت برگزار می کردند.

به گزارش “مهر”، ستاد مسلمانان برای ساخت مسجد چندین سال به فعالیت خود ادامه داد چرا که مخالفان این طرح استدلال می کردند مسجد ویژگیهای شهر برنو را متحول می کند. اما نتیجه آن مصالحه ای بود که مقامات محلی اجاز ساخت مسجد را به این شرط که نمای خارجی آن با ساختمانهای اطراف متفاوت نباشد که این امر به معنای عدم داشتن مناره و گلدسته های مسجد است.

ایده ساخت مسجد در چک در سال ۱۹۹۸ چندان جدید نبود، چرا که چند سال پیش از آن شهردار بوهیمین ایده ساخت یک مسجد، کلیسا و کنیسه در یک میدان به نشانه صلح بین المللی مطرح کرد که با مخالفت مردم محلی مواجه و به زمان دیگری موکول شد. این در شرایطی است که مسلمانان موفقیت خود را در ساخت مسجد در شهر برنو به جمعیت قابل توجه پیروان اسلام در این منطقه نسبت می دهند.

جمعیت شناسی مسلمانان چک

تعداد تقریبی مسلمانان در جمهوری چک امروز بیش از ۲۰ هزار نفر است که از این تعداد ۲ هزار نفر آنها فعالانه عمل می کنند. تعداد مسلمانان چک از دهه ۱۹۹۰ با افزایش ناگهانی رو به رو شد، اما از آن پس تاکنون جمعیت آنها ثابت باقی مانده است.

قسمت اعظم مسلمانان این کشور را پناهندگان بوسنی و هرزگوین تشکیل داده اند که اوایل دهه ۱۹۹۰ به این کشور پناهنده شده اند و همچنین بخشی از جمعیت مسلمانان را از کشورهای اتحاد جماهیر سابق ( اکثراً از منطقه قفقاز از اواخر دهه ۱۹۹۰ تاکنون) تشکیل می دهند که اکثراً دانشجو یا تاجر هستند.

بخش قابل توجه و تأثیر گذار جامعه چک، مصری ها و سوریه ای ها و دیگر کشورهای خاورمیانه ای محسوب می شوند که در کشور چکسلواکی سابق تحصیل کرده و پس از اتمام تحصیلات خود تصمیم به اقامت دائم گرفته اند. تنها چند صد هزار نفر از جمعیت مسلمانان این جمهوری اروپایی را تازه مسلمانان چک تشکیل داده اند.

جامعه مسلمان چک به نحوی در زندگی دینی و آموزش خود متمرکز شده است که تمایز میان مسلمانان شیعه و سنی به چشم نمی خورد و هیچ گروه یا حزب سیاسی اسلامی در این کشور فعالیت ندارد. هیچ اقدام خشونت آمیزی نیز به نام اسلام در این کشور انجام نشده است

تاریخ کشور چک از ابتدا تا پیمان ورشو

خلاصه ای از تاریخ کشور چک

باسیلیک یرژی مقدس در کشور چک

نخستین ساکنان دره ولتاوا قبایل کلتی بودند که در حدود ۵۰۰ پیش از میلاد در این محل نشیمن گزیدند. قوم ژرمنی مارکومان کمی پیش از میلاد مسیح این دره را از آن خود کرد و سپس در سدهٔ ششم میلادی این دره به دست تیره‌های اسلاوی افتاد.
پراگ در قرن ٩ میلادی به وسیله شاهزاده بورژیوی یکم که نزدیک رودخانه ولتاوا قلعه خود را ساخت، تاسیس شد. شاهزاده بورژیوی از خاندان پریمیسل بود که از شهر لیوی هرادیتس به به مرکز بوهمیا آمد. خاندان پریمیسل خانواده ای حکومتی بودند که از قرن ٩ تا سال١٣٠٦ در کشور پادشاهی چک حکومت می کردند. شاهزاده وراتیسلاف یکم، پسرشاهزاده بورژیوی یکم، در سال ٩٢١ ساختن باسیلیکی به نام یرژی مقدس رادر نزدیکی قلعه آغاز کرد.

باسیلیک نوعی معماری سبک رومانسک کلیسا است. ساخت این باسیلیک دردوره حکومت بولیسلاف دوم در سال ٩٧٣ به پایان رسید.در حال حاضر این باسیلیک قدیمی‌ترین کلیسا در پراگ است. در سال ٩٩٣ شاهزاده بولیسلاف دوم در نزدیکی پراگ نخستین صومعه را تاسیس کرد و امروز این صومعه قدیمی‌ترین صومعه در کشور چک است. در سال ٩٢٩ شاهزاده واتسلاف برای عبادت خود در کنار قلعه دومین کلیسا را نیز به سبک رومانسک ساخت. این کلیسا به نام روتوندا ویت مقدس نامگذاری شد ولی در دوره حکومت شاهزاده وراتیسلاف دوم در سال ١٠٩٦معماری این کلیسا به باسیلیک تغییر یافت. پس از کشته شدن شاه واتسلاف سوم که آخرین شاه چکی از خاندان پریمیسل بود خاندان لوکسمبورگ تاج پادشاهی چک را به دست آوردند. یان لوکسنبورسکی / ١٢٩٦-١٣۴٦ /در سال ١٣۴۴ باسیلیک ویت مقدس را خراب کرد ودر آن مکان سنگ بنای ساخت کلیسایی به سبک گوتیک را نهاد. به دلیل جنگ‌های زیاد ساختن این کلیسا به وسیله حکومت چکوسلواکی در سال ١٩٢٩ به اتمام رسید. نام این کلیسا کاتدرال ویت مقدس است و مشهورترین ساختمان دینی جمهوری چک است.

کاتدرال ویت مقدس در پراگ کشور چک

در این کاتدرال نمازخانه واتسلاف یکم وجود دارد که در آن اتاق خاصی تعبیه شده است. از این اتاق ویژه برای مخفی کردن تاج پادشاهی چک استفاده می شود.بر طبق افسانه‌ها اگر کسی لایق پادشاهی چک نباشد و این تاج را بر سرش بگذارد، قبل از این که سال تمام شود، خواهد مرد. در دوره جنگ صد ساله شاه یان لوکسنبورسگی در فرانسه به وسیله سربازان انگلیسی کشته شد و پسر وی کارل، شاه چک شد. شاه کارل چهارم/ ١٣١٦-١٣٧٨ / مشهورترین شاه چک است که شهر پراگ را توسعه داد ونخستین دانشگاه چک را تاسیس کرد. دانشگاه کارل در سال ١٣۴٨ تاسیس شد واز لحاظ قدمت رتبه دوم را در دانشگاه‌های اروپایی دارد. پل کارل مشهورترین پل پراگ است که در سال ١٣٥٧ ساخته شد. این پل در قرن ١٩ به وسیله مجسمه‌های سنگی تزیین شد.

شاه کارل چهارم پادشاه کشور چک

شاه کارل چهارم دو پسر داشت .نخستین پسر واتسلاف چهارم بود که پس از در گذشتن کارل چهارم، شاه چک شد و زیکموند پسر دوم بود که شاه اوهری شد. واتسلاف چهارم / ١۳۶١-١۴١٩ / به جای حکومت کردن تنها به شکار و زنان علاقه داشت. در آن زمان کشیش یان هوس / ١۳۷١-١۴١۵ / به وسیله خطبه خود از روحانیت کاتولیک انتقاد کرد. در سال ١۴١۵ روحانیت کاتولیک یان هوس را به شهادت رساند ولی مردم چک علیه شاه و روحانیت کاتولیک بسیج شدند و ارتش صلیبی که به وسیله پاپ و شاه زیکموند به کشور چک فرستاده شده بود را شکست دادند. در سال ١۴۲٠ یرژی پودیبراد شاه چک شد. وی آخرین شاه چکی بود. در سال ١۴٧١ ولادیسلاف یاگیلونسکی / ١۴۵٦-١۵١٦ / که شاهزاده لهستانی بود تاج شاهی چک را بر سر نهاد. شاه ولادیسلاف یاگیلونسکی در قلعه پراگ بزرگ‌ترین سالن به سبک گوتیک را ساخت. در حال حاضراز این سالن برای جشن انتخابات رئیس جمهوری چک استفاده می شود. از نظر تاریخی آخرین امپراتوری که تاثیر زیادی بر شهر پراگ گذاشت، رودولف دوم/ ١۵۵٢-١٦١٢ / بود. امپراتور رودولف دوم از خاندان هابزبورگ بود که پراگ را خیلی دوست داشت و پراگ را مرکز سلطنت هابزبورگ‌ها کرد. رودولف دوم به دانش، هنر و علوم طبیعی علاقه داشت و به این دلیل ستاره شناسان و شیمیدان‌ها را به پراگ دعوت کرد. رودولف دوم به جمع آوری نقاشی‌ها و مجسمه‌های هنرمندهای مشهورنیزعلاقه داشت. در آن زمان مجموعه رودولف دوم بزرگ‌ترین مجموعه در اروپا بود. در سال ١٦١٨ جنگ سی ساله شروع شد. این جنگ مهیب‌ترین جنگ اروپا بود. در سال ١٦۴٨ ارتش سوید پراگ را اشغال کرد و مجموعه رودولف دوم را به غارت بردند.

بهار پراگ کشور چک

ورود تانک‌های شوروی به پراگ و پایان بهار پراگ
بهار پراگ، دوره‌ای از گسترش آزادی‌های فردی و اجتماعی در چکسلواکی بود. این دوره از ۵ ژانویه، ۱۹۶۸ شروع شده و تا ۲۰ اوت همان سال ادامه داشت. این دوره وقتی به پایان رسید که اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی به‌همراه متحدین‌اش در پیمان ورشو (به‌غیر از رومانی) به چکسلواکی حمله کردند.
از اواسط دههٔ ۱۹۶۰، اعتراضات مردم چک و اسلواکی به حکومت موجود در چکسلواکی شدت گرفت. این اعتراضات منجر به منصوب شدن الکساندر دوبچک از سوی اصلاح‌طلبان به رهبری حزب کمونیست شد. دوبچک اصلاحاتی را که در وضعیت سیاسی موجود انجام داد سوسیالیسم با سیمای انسانی می‌نامید. اصلاحات دوبچک پشتیبانی و حمایت افراد جامعه از جمله طبقهٔ کارگر را برانگیخت. با این وجود، رهبری شوروی این اصلاحات را تهدیدی به تسلطش بر بلوک شرق، و حتی امنیت اتحاد شوروی، می‌دانست.
برخلاف دیگر کشورهای اروپای مرکزی و شرقی، روی کار آمدن کمونیست‌های چکسلواکی در سال ۱۹۴۸ حاصل قیامی اصیل و مردمی بود و از این رو خواست اصلاحات به آشوبی مانند انقلاب ۱۹۵۶ مجارستان نینجامید. با این وجود اقلیت قابل ملاحظه‌ای در حزب حاکم، به‌خصوص در رده‌های بالاتر رهبری، با هرگونه کاهش در کنترل حزب بر جامعه مخالف بودند و فعالانه به‌همراه شوروی برای برکناری اصلاح‌طلبان نقشه کشیدند.

لئونید برژنف

سیاستی که اتحاد شوروی برای تحمیل کردن دولت‌های مشابه شوروی در میان اقمارش در پیش گرفت به نام دکترین ِ برژنف یا «اصل حاکمیت محدود»، شناخته می‌شود. دکترین برژنف در واقع عنوانی برای جمله‌ای است که برژنف در جریان کنفرانس براتیسلاوا آن را مطرح ساخت.
«هرگاه سوسیالیسم در یک کشور سوسیالیستی در معرض تهدید باشد حفظ و دفاع از ارزشهای سیوسیالیسم در آن کشور به عهده سایر کشورهای سوسیالیست است.»
واین سیاستی بود که لئونید برژنف، رهبر شوروی، رسما ارائه کرد، گرچه از دوران استالین اعمال می‌شد. این دکترین تا دههٔ ۱۹۸۰ مورد استفاده بود و پس از آن با روی کار آمدن گورباچف آنچه به شوخی دکترین ِ سیناترا نام گرفت جایگزین آن شد.

رهبری اتحاد شوروی ابتدا تلاش کرد که تغییراتی که در چکسلواکی در شرف وقوع بودند را از راه مذاکره متوقف یا محدود کند. وقتی که این تلاش‌های شوروی بی‌نتیجه ماند، تدارک حملهٔ نظامی آغاز شد.
تصرف چکسلواکی

پراگ کشور چک اوت ۱۹۶۸

دورهٔ آزادی سیاسی در چکسلواکی در ۱۹۶۸، وقتی‌که ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار سربازان پیمان ورشو و پنج الی هفت هزار تانک کشور را تصرف کردند، به پایان رسید. این اتفاق در شامگاه ۲۰ اوت روی داد. بیشتر ارتش چکسلواکی، یعنی ۱۱ لشکر از ۱۲ لشکر آن، که فرمان‌های پنهانی از پیمان ورشو دریافت می‌کردند، در مرز آلمان غربی به‌حالت آماده باش قرار گرفته بودند. هجوم شوروی به چکسلواکی در آستانه کنگرهٔ حزب کمونیست چکسلواکی صورت گرفت. اعضای حزب در نهایت در یک کارخانه کنگره را برگزار کردند و بر برنامهٔ اصلاحات صحه گذاشتند. اما حملهٔ شوروی و پیامدهای ناشی از آن، عملاً ارزش وجودی این کنگره را از بین برد و آن را بیهوده ساخت.
پیامدهای تصرف
کشورهای دموکرات غربی، صرفاً به اعتراض لفظی به این رویداد بسنده کردند و در عمل کاری انجام ندادند. با توجه به واقعیت‌های رویاروئی اتمی در جریان جنگ سرد، کشورهای غربی نمی‌توانستند در اروپای شرقی به مقابله نظامی با شوروی برخیزند. به‌دنبال تصرف چکسلواکی، سیل وسیعی از مردم چک (۷۰٬۰۰۰ نفر بلافاصله و ۳۰۰٬۰۰۰ نفر در کل) از این کشور مهاجرت کردند که بیشتر آنان افراد کاردان و تحصیل‌کرده بودند.
یک دهه بعد، دوره‌ای مشابه از آزادی سیاسی در چین به قیاس بهار پراگ بهار پکن نام گرفت.

پیمان ورشو

اعضای پیمان ورشو شامل کشورهای شوروی، لهستان، آلمان شرقی، چکسلواکی، مجارستان، رومانی، بلغارستان و آلبانی

زبان‌های رسمی    روسی، آلمانی، لهستانی، چکی، مجاری و رومانیایی

تعداد اعضا    شوروی، لهستان، آلمان شرقی، چکسلواکی، مجارستان، رومانی، بلغارستان و آلبانی

تأسیس    ۱۴ مه ۱۹۵۵

انحلال    ۱ ژوئیه ۱۹۹۱:(در طول جنگ سرد)

پیمان ورشو نام یک پیمان نظامی است که از سال ۱۹۵۵ تا ۱۹۹۱ برقرار بود. این پیمان در ۱۴ مه سال ۱۹۵۵ [۴](۲۳ اردیبهشت ۱۳۳۴) به امضای هشت کشور آلبانی، آلمان شرقی، بلغارستان، چکسلواکی، شوروی، رومانی، لهستان و مجارستان رسید و در جنگ سرد رقیب پیمان ناتو محسوب می‌گردید.

اتحاد جماهیر شوروی
لهستان
آلمان شرقی
جمهوری چک
بلغارستان
مجارستان
رومانی
آلبانی

اعضاء پیمان ورشو متعهد شدند تا در صورت بروز حمله به یک یا چند کشور عضو، به دفاع از آنها بپردازند. همچنین طبق این قرارداد روابط بین امضاء کنندگان قرارداد مستلزم عدم دخالت در امور داخلی و احترام به استقلال و حاکمیت ملی انها بود. اندکی بعد، با دخالت شوروی در انقلاب مجارستان در سال ۱۹۵۶ و چکسلواکی در ۱۹۶۸، قانون عدم دخالت نقض شد. در هر دو مورد شوروی ادعا کرد که از او دعوت شده است و بنابراین رسما این قانون نقض شده محسوب نشد.

انحلال پیمان ورشو

پس از سال ۱۹۸۹، حکومت‌های جدید اروپای مرکزی و شرقی تمایلی به پشتیبانی از پیمان ورشو نداشتند. در ژانویه ۱۹۹۱ کشورهای چکسلواکی، لهستان و مجارستان اعلام کردند تا تاریخ ۱ ژوئیه ۱۹۹۱ از این پیمان کاملاً کناره‌گیری خواهند کرد. در فوریه ۱۹۹۱، بلغارستان نیز به انها پیوست. سرانجام پیمان ورشو در دیداری در شهر پراگ در تاریخ ۱ ژوئیه سال ۱۹۹۱ (۱۰ تیر ۱۳۷۰) رسماً منحل شد.

 

مشاهیر کشور چک

مشاهیر کشور چک

مشاهیر کشور چک

 

داوید چرنی

داوید چرنی (به چکی: David Černý) (۱۹۶۷-) مجسمه‌ساز اهل جمهوری چک است.

بسیاری از کارهای او در شهر پراگ دیده می‌شود.

آثار او معمولاً بحث‌برانگیز است. کاری از او به نام انتروپا که به مناسبت ریاست دوره‌ای جمهوری چک در اتحادیه اروپا ساخته شده‌است با اعتراض چند کشور اروپایی روبرو شده‌است.

وی در سال ۱۹۹۱ یکی از تانک‌های ارتش سرخ روسیه که به عنوان یادبود جنگ در پراگ قرار داده شده‌بود را با رنگ صورتی رنگ کرد و این موضوع باعث معروفیتش شد.

چرنی به خاطر این کار دستگیر شد و تانک به شکل قبلی خود رنگ شد.

ولی پس از آن گروهی از اعضای پارلمان چک تصمیم گرفتند این تانک را دوباره به رنگ صورتی رنگ کنند.

امروزه این تانک صورتی در یکی از موزه‌های پراگ قرار دارد.

 

کارل چاپک

زادروز    ۹ ژانویه ۱۸۹۰
Malé Svatoňovice – بوهمیا
درگذشت    ۲۵ دسامبر ۱۹۳۸ پراگ، جمهوری چک
ملیت:    جمهوری چک
پیشه :   نویسنده
آثار:    کارخانه ربات‌ سازی روسوم، کارخانهٔ مطلق سازی
همسر:    اولگا شینفلوگوفا
کارل چاپک (به چکی: Karel Čapek) (زاده ۹ ژانویه ۱۸۹۰، درگذشته ۲۵ دسامبر ۱۹۳۸)، یکی از مشهورترین نویسندگان چک در سده بیستم است.
واژهٔ روبوت را او در کتاب کارخانه ربات‌سازی روسوم (.R.U.R) معرفی کرد و مفهوم آن را تبیین کرد. آثار ترجمه شدهٔ وی در ایران عبارت‌اند از کارخانهٔ مطلق سازی و .R.U.R.
آثار
کارخانهٔ مطلق سازی
کارخانه ربات‌سازی روسوم(R.U.R) ترجمه سعید حمیدیان تحت عنوان آدمهای ماشینی
جنایت در اداره پست
اسکندر کبیر
نامه‌هایی از ایتالیا
بازی حشره
قضیه ماکروپلوس
مرگ ارشمیدس
مرض سفید
باغ کراکونوش
جنگ با مارمولک‌ها ترجمه پرویز معتمدی آذری انتشارات روزگار
کراکاتیت
هوردوبال

میلان کوندرا

زادروز    ۱ آوریل، ۱۹۲۹ برنو، چکسلواکی
ملیت:  چکی، فرانسوی
سبک : رمان
میلان کوندرا (به چکی: Milan Kundera) (زاده ۱ آوریل، ۱۹۲۹ در برنو، چکسلواکی) نویسنده اهل چک است که از سال ۱۹۷۵ در فرانسه زندگی می‌کند و از سال ۱۹۸۱ یک شهروند فرانسوی شده‌است.
زندگی
پدر کوندرا نوازنده پیانو و شاگرد لئوش یاناچک بود.

علاقه او به موسیقی در بسیاری از آثار او به ویژه رمان شوخی پیداست.

میلان شعرگویی را از ۱۴ سالگی آغاز کرد و در ۱۷ سالگی پس از شکست آلمان به حزب کمونیست پیوست و در سال ۱۹۴۸ وارد دانشکده سینمای پراگ شد.

آنتونین دورژاک

آنتونین لئوپلد دِوُرژاک ( Antonín Leopold Dvořák ) متولد ۸ سپتامبر ۱۸۴۱ میلادی در نلاهوزِوِس[۱] بوهم (اکنون در جمهوری چک)، نخستین آهنگساز بوهمی بود که به شهرت جهانی دست یافت.

او، موسیقی بومی (فولکلور) سرزمین مادری خویش را در قالب موسیقی رمانتیک قرن نوزدهم ارائه داد.

راز محبوبیت دورژاک در استعداد شایان توجه او در خلق ملودی‌های پرنشاط چک بود. از کارهای شاخص او میتوان به سمفونی شماره ۹ به نام «از دنیای جدید» و همچنین «رقص‌های اسلاوُنیک» اشاره کرد.

پدر دورژاک که قصاب و مسافرخانه‌دار بود، از اشتیاق پسرش به آهنگساز شدن متحیر بود. پسر نواختن ویولون و سپس پیانو و ارگ را آموخت و برای ادامه تحصیل، به پراگ رفت.

لئوش یاناچک

لئوش یاناچک (به چکی: Leoš Janáček) آهنگساز چک در ۳ ژوئیه ۱۸۵۴ در هوکوالدی Hukvaldy بدنیا آمد و در ۱۲ اوت ۱۹۲۸ در استراوا Ostrava درگذشت.
برخی از آثار
اپرای سفرهای آقای برووچک
سینفونیتا برای ارکستر
« در مه » برای پیانو
« یک خاطره » برای پیانو
۲ چهارنوازی برای سازهای زهی

بدریش اسمتانا

بدریش اسمتانا (Bedřich Smetana) آهنگساز چک در ۲ مارس ۱۸۲۴ در لیتومیژل بدنیا آمد و در ۱۲ مه ۱۸۸۴ در پراگ درگذشت.
برخی از آثار
اپرای نامزد فروخته شده
اپرای راز
سمفونی پیروز
پوئم سمفونی سرزمین من
چندین پولکا برای پیانو
سه‌نوازی برای پیانو، ویلن و ویلنسل

یاروسلاو هاشک

زادروز    ۳۰ آوریل ۱۸۸۳ پراگ
درگذشت    ۳ ژانویه ۱۹۲۳
لیپنیتسه، چکسلواکی
پیشه    نویسنده، طنزپرداز
یاروسلاو هاشک نویسنده و طنزپرداز چک بود که بیشتر به خاطر رمان شوایک، سرباز زنده‌دل معروف است.
هاشک در ۳۰ آوریل ۱۸۸۳ در پراگ متولد شد. سیزده‌ساله بود که پدرش درگذشت.

پس از آن، تحصیلاتش به علت شرکت در درگیریها و تظاهرات خیابانی آن زمان پراگ دچار وقفه شد.

سرزمین چک در آن هنگام تحت سلطهٔ امپراتوری اتریش بود و دشمنی چکها با آلمانیها و اتریشیهای مقیم پایتخت به درگیری مستقیم رسیده بود.

همین مبارزه مضمون بسیاری از آثار هاشک و معاصران او را تشکیل می‌دهد.

 

گوستاو هوشاک

گوستاو هوشاک (زاده۱۹۳۱-درگذشته ۱۹۹۱) سیاست‌مدار و رهبر سیاسی اسلواک که از ۱۹۶۹ تا ۱۹۸۷ صدر حزب کمونیست چکلسواکی، و از ۱۹۷۵ تا ۱۹۸۹ رئیس جمهور چکسلواکی بود.

کلمنت گوتوالد

زادروز  ۱۸۹۶
زادگاه  موراویا، اتریش-مجارستان
تاریخ مرگ    ۱۹۵۳
محل مرگ    پراگ، چکسلواکی
همسر    مارتا گوتوالدوا
اطلاعات سیاسی
تاریخ ریاست    از ۱۹۴۸ تا ۱۹۵۳
ترتیب    رئیس جمهور چکسلواکی
جناح سیاسی    حزب کمونیست چکسلواکی
کلمنت گوتوالد (۱۹۵۳-۱۸۹۶) رئیس‌جمهور چکسلواکی بود.
گوتوالد در سال ۱۹۲۱ از بنیانگذاران بود.
وی در سال ۱۹۴۸ کودتایی را رهبری کرد و از ۱۹۴۸ تا ۱۹۵۳ به عنوان رئیس جمهور چکسلواکی فعالیت کرد.

فرانتيچک هرابال

در پراگ، پايتخت جمهوري چک ، تايري اختراع کرده است که خود به خود باد مي شود. اين تاير قرار است به زودي به بازار شود.
مردم شايد از ميزان باد تايرهاي خودروي خود به خوبي آگاه نباشند اما صنعت خودروسازي همواره به دنبال راه هاي جديدي است تا بهره وري خودروها را بالا ببرد.
بر اساس گزارشي جديد از يک توليد کننده تاير خودرو، بيش از ۹۰ درصد رانندگان کشورهاي عضو اتحاديه اروپا با لاسيتک هاي کم باد رانندگي مي کنند که باعث هدر رفتن سوخت و انتشار بيشتر دي اکسيد کربن و حتي افزايش تصادفات جاده اي مي شود.
اين رسانه به نقل از هرابال مخترع اين لاستيک مي گويد: “اين تاير مشکلي را که اکنون رانندگان با آن رو به رو هستند حل مي کند.

 

فرانتس کافکا

فرانتس کافکا (۳ ژوئیه، ۱۸۸۳ – ۳ ژوئن، ۱۹۲۴) یکی از بزرگ‌ترین نویسندگان آلمانی‌زبان در قرن بیستم بود.
آثار کافکا ـ که با وجود وصیت او مبنی بر نابود کردن همهٔ آنها، اکثراً پس از مرگش منتشر شدند ـ در زمرهٔ تأثیرگذارترین آثار در ادبیات غرب به شمار می‌آیند.
مشهورترین آثار کافکا داستان کوتاه مسخ (Die Verwandlung) و رمان محاکمه و رمان ناتمام قصر (Das Schloß) هستند. به فضاهای داستانی که موقعیت‌های پیش پا افتاده را به شکلی نامعقول و فراواقع‌گرایانه توصیف می‌کنند ـ فضاهایی که در داستان‌های کافکا زیاد پیش می‌آیند ـ کافکایی می‌گویند.

 

 

واتسلاو هاول

واتسلاو هاول (به چکی: Václav Havel) (متولد ۱۹۳۶ پراگ) اولین رئیس جمهور جمهوری چک از ۲ فوریه ۱۹۹۳ تا ۲ فوریه ۲۰۰۳ بود. او سیاست‌مدار, نمایش‌نامه نویس و نویسنده است.

او در پراگ در خانواده ای فرهنگی و روشنفکر به دنیا آمد. خانواده متعرض وی به طور مستقیم با اتفاقات فرهنگی و سیاسی چکسلواکی از سالهای۱۹۲۰ تا ۱۹۴۰ در ارتباط بوده و به همین دلیل رژیم کمونیستی چکسلواکی اجازه تحصیلات دبیرستانی به هاول بعد از سال ۱۹۵۰ را نداد و او مجبور به گذراندن دورههای شبانه برای تمام کردن مقطع دبیرستانی شد. وی در سال ۱۹۵۴ موفق به اخذ دیپلم متوسطه شد. سابقهٔ اختلافات سیاسی دوباره دلیلی برای عدم پذیرش وی در دانشکده‌های علوم انسانی شد و او به ناچار رشته اقتصاد را برای ادامه تحصیل در دانشگاه پراگ انتخاب کرد. واتسلاو هاول این رشته تحصیلی را بعد از دو سال ناتمام رها کرد.

 

 

گوستاو مالر

گوستاو مالر (۷ ژوئیه ۱۸۶۰ -۱۸ مه ۱۹۱۱) آهنگساز و رهبر ارکستر و یکی از برجسته‌ترین آهنگسازان دوره پسا رمانتیک «late-romantic» میباشد. مالر در شهر کالیشت در جمهوری چک متولد شد. آهنگهای مالر در دوران حیاتش مورد استقبال موسیقیدانان برجسته وین قرار نگرفت

گوستاو مالر در خانواده‌ای از یهودیان اشکنازی آلمانی زبان در کالیخت دیده به جهان گشود. مالر دومین فرزند از چهارده فرزند خانواده بود که که از بین این چهارده فرزند تنها شش تن پس از تولد زنده ماندند از نظر لغت شناسی، نام مالر ممکن است از واژه انگلیسی آسیابان «Miller» یا نگارگر به آلمانی «Maler» و یا ختنه گر به زبان عبری «Mohel» گرفته شده باشد. مالر در ایگالو  شهرکی در موراویا  دوران کودکی اش را گذراند.

2 دیدگاه. همین الان خارج شوید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

سه + 12 =

فهرست